Tag Archives: Përparim Hysi

Një ckël me poezi: “Pragviti 2018”

Nga Përparim Hysi 1.Mesazh politikanëve dhe qeverisë                (nga një pensionist) I mbërdhirë nga dimri i egër, i kërrusur pleqërisë Politikanëve u shkruaj letër ( ca më shumë:qeverisë!) Mua

Rrapo HEKALI që nuk i tha dot Sulltanit”peqe”

Ese për “Rrapo Hekali dhe pasardhësit e një fisi martirësh” monografi  përgatitur nga NURI  PLAKU dhe ROBERT  HAMITAJ Nga Përparim Hysi Në prag të vitit të ri 2018, me mua, ndodhi ajo që thotë diku

Linja e qendisur dhe pata*

In memoriam,  At DHIMITËR  PRIFTIT Nga Përparim Hysi   Ashtu, në të ngrysur, Xox Lundra u kthye në shtëpi. Ia kish marrë këngës. Edhe ia thoshte, por dhe ia mbante. Vara,e shoqja, ia dinte huqet.

Çfarë? Nuk është dashuri kjo?

Nga Përparim Hysi   Ka një shkak që lind dashuria. Ky shkak mund të jetë fare i rastësishëm dhe,sado që në fillim duket pak shpotitës, vjen dhe “trashet” e “trashet”,sa bëhet,sa tundues dhe aq sundues.

Kur “kërceu prifti” nga belaja

Tregim nga Përparim Hysi   Im  atë, ndjesë pastë, na  e kish lënë me gojë: kurrë mos u merrni me mblesëri. Se mblesi.-thoshte imatë,- bëhet ndonjëherë fajtor pa pasur faj në mblesërinë e tij. Dhe

Lenica

Tregim nga Përparim Hysi   Kam qenë me shërbim në atë qytezë të vogël, kur e kam njohur  Lenicën. Qyteza, vërtet e vogël, aq sa mund ta futje  në xhep, por kish dhe ç’ka mbaje

Ringjallja e një Patrioti përmjet një monografie

  Monografia “Dita nuk është larg” nga Naun Kule                                 (ese) Nga  Përparim   Hysi     Sapo mbarova së lexuari monografinë historiko- letrare “Dita nuk është larg” të shkruar nga shkrimtari Naun Kule dhe, i mbresuar

“Amza” e një dhimbjeje të madhe

   ” Vajet e pranverës mashtruese”  të Bajame Hoxha (Çeliku) Ese nga Përparim Hysi           Titulli i kësaj “eseje” është paksa metaforike. U mundova disi dhe them se duhet të kem qëlluar në

“Mbi DUDË” kam hipur vet?!!!

   Romani”Mbi DUDË” i Fatmir Terziut                    (ese)  Nga  Përparim  Hysi        Enkas për mua, përmjet e-mailit, Fatmir Terziu më dërgoi romanin e tij të fundit:”Mbi DUDË”. Një dërgesë kaq e posaçme dhe me

Unë jam nga ZHARRËZA!

    “O shtëpi! Moj shtëpi!      Të kem një varr si ti”              Popullore    (cikël me poezi) Nga  Përparim   Hysi   Unë jam nga  ZHARRËZA!         “O shtëpi! Moj  shtëpi!           Të kem një