Tag Archives: Përparim Hysi

Vështrimi i syve të tu

Një cikël  me poezi lirike Nga   Përparim    Hysi   1.Vështrimi i syve të tu Vështrim i syve të tu: si një libër i hapur Kur unë di mirë të lexoj Sikur shoh mendimin e pashfaqur Që

Mosmirënjohja

   “Mosmirënjohja është më e liga e poshtërsive”                  Imanuel   KANT                      Tregim (sipas tim vëllai,QAZIM   HYSIT)   Nga   Përparim   

Nuk ka moshë dashuria

Nga Përparim Hysi   1.Trëndafili Në kujtesën time do mbetesh Si një trëndafil i madh dhe i bukur Dhe mbresa juaj gjithmonë e freskët Ndaj, dhe tash që shkruaj, jam turbull. Se vjen trëndafili e çel i

Me krahëmarrje punës

  (mikroantologji) Nga  Përparim  Hysi            Gjatë jetës kam njohur njerëz që nuk e duan punën a, për t’i përcaktuar më saktë, kanë qenë të tillë që, po të marrë hua një frazë

Një ckël me poezi: “Pragviti 2018”

Nga Përparim Hysi 1.Mesazh politikanëve dhe qeverisë                (nga një pensionist) I mbërdhirë nga dimri i egër, i kërrusur pleqërisë Politikanëve u shkruaj letër ( ca më shumë:qeverisë!) Mua pensioni nuk

Rrapo HEKALI që nuk i tha dot Sulltanit”peqe”

Ese për “Rrapo Hekali dhe pasardhësit e një fisi martirësh” monografi  përgatitur nga NURI  PLAKU dhe ROBERT  HAMITAJ Nga Përparim Hysi Në prag të vitit të ri 2018, me mua, ndodhi ajo që thotë diku RAINER MARIA

Linja e qendisur dhe pata*

In memoriam,  At DHIMITËR  PRIFTIT Nga Përparim Hysi   Ashtu, në të ngrysur, Xox Lundra u kthye në shtëpi. Ia kish marrë këngës. Edhe ia thoshte, por dhe ia mbante. Vara,e shoqja, ia dinte huqet. I shoqi

Çfarë? Nuk është dashuri kjo?

Nga Përparim Hysi   Ka një shkak që lind dashuria. Ky shkak mund të jetë fare i rastësishëm dhe,sado që në fillim duket pak shpotitës, vjen dhe “trashet” e “trashet”,sa bëhet,sa tundues dhe aq sundues. Si histori,thënë

Kur “kërceu prifti” nga belaja

Tregim nga Përparim Hysi   Im  atë, ndjesë pastë, na  e kish lënë me gojë: kurrë mos u merrni me mblesëri. Se mblesi.-thoshte imatë,- bëhet ndonjëherë fajtor pa pasur faj në mblesërinë e tij. Dhe për ta

Lenica

Tregim nga Përparim Hysi   Kam qenë me shërbim në atë qytezë të vogël, kur e kam njohur  Lenicën. Qyteza, vërtet e vogël, aq sa mund ta futje  në xhep, por kish dhe ç’ka mbaje mend prej