Tag Archives: Viron Kona

“Pyesni zemrën”, një vëllimi i ri poetik nga Emine S. Hoti

Nga Viron Kona “Pyesni zemrën” është vëllimi më i ri poetik i poeteshës shqiptare – norvegjeze Emine S. Hoti. Nga titulli lexuesi kupton se libri është një rrëfim i sinqertë, që ka burim zemrën e një gruaje

“Hani dhe ju ambasadorin tonë!”

Rrëfenjë nga Viron Kona             Rrëfenjë humoristike Ambasadori i një vendi të njohur, pushim fundjavë kishte ato dy ditë, vendosi që t`i shijonte sa më mirë, në peizazhin ekzotik të vendit mik. -----

Lopa e pa turp

Rrëfenjë Nga Viron Kona Udhëtonin tre liderë botërorë, Rusvelti, Çërçilli dhe Stalini, po shkonin në një konferencë, hallet e rruzullit të zgjidhnin. Befas një lopë u doli përpara, sa gjatë-gjerë u shtri në xhade, -----

Një tufë me epigrame

Nga Viron Kona   Nise nga vetja Ti flet e akuzon të tjerët përditë, për disa gjëra mbase ke t`drejtë, veçse, që të jesh i besueshëm, fol dhe për “zullumet” që ke bërë vetë!      Si një

Mos ec mbrapsht…

   Nga Viron Kona   -Vargje për ata që duan të dëgjojnë-   Mos ec mbrapsht, o miku im, se pushteti s`është lojë fëmijësh, të ecësh mbrapsht padashur bie, në fundin e thepisur të greminës. Mos ec

Statuja e bardhë

Skicë nga Viron Kona “Lirinë nuk ua solla unë, por e gjeta në mesin tuaj.” Gjergj Kastrioti Skënderbeu Në maj të vitit 2011, ndodhesha i ftuar në qytetin Boras të Suedisë, në një ceremoni përuruese të libri

Mësimi i gjuhës amtare, detyrë e shenjtë e çdo mërgimtari

Duke lexuar  librin VEPRA 2 “ARSIMI SHQIP NË SUEDI” të Hysen Ibrahimit Nga Viron Kona “Se Zoti vet e tha me gojë,/Që kombe shuhen përmbi dhe`,/Po Shqipëria do të rrojë,/Për të, për të luftojmë ne.”  (Nga “Himni

Cikël me epigrame

Nga Viron Kona Padrejtësisht Kur dikë e lavdëron pa të drejtë, dhe njollat përpiqesh t`ia fshish, ta dish se një tjetër ke njollosur, padrejtësisht.   -----

Ante`

Nga Viron Kona   Më ka mbetur në mendje kujdesi që tregojnë suedezët për mjedisin, drurët dhe gjelbërimin. E pyeta Sadulla Zendelin – Dajën1), nëse edhe në qytetin Nybro ku ai kishte punuar 27 vjet mësues i

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?

Shënime për librin e shkrimtarit Viron Kona “Kur vjen Sokoli”   Nga Nuri Dragoj   Shkrimtari Viron Kona na tregon me profesionalizëm dhe dashuri se çfarë ndodh “Kur Vjen Sokoli”, mësuesi shqiptar me banim në Boras të