Cikël me epigrame

Nga Viron Kona

Padrejtësisht

Kur dikë e lavdëron pa të drejtë,

dhe njollat përpiqesh t`ia fshish,

ta dish se një tjetër ke njollosur,

padrejtësisht.

 

Bëje vetë

Mos u mundo të përfitosh qyl,

provo ta bësh dhe vet një punë,

peshku që ti kap n`det me grep,

kur e skuq të shijon më shumë.

 

 

 

Çark

Të kanë lavdëruar shumë dinakërisht,

me vend e pa vend qefin ta kanë bërë,

veç kujdes, se laku që të kanë ngritur,

si një thëllëzë naive brenda do të zërë.

 

Mos u bashko me të keqen

Meqë ke bërë ca punë të mira,

të pëlqen të jesh i privilegjuar,

mbase padashur ti po harron,

se me të keqen je bashkuar.

 

Mos u ngut

Pa u siguruar mirë për gjënë e re,

mos e prish t`vjetrën, mos u ngut,

duro siç ke duruar o njeri i uruar,

se e vjetra nuk po të kërkon bukë!

 

Me njëri-tjetrin

Ledhatojmë njëri-tjetrin,

dashurojmë njëri-tjetrin,

i zemërohemi njëri-tjetrit,

xhelozohemi ndaj njëri-tjetrit,

urrejmë njëri-tjetrin,

mallkojmë njëri–tjetrin,

por, s`mund të jetojmë dot,

pa njëri-tjetrin…

 

 

 

Comments

comments

-----