Tag Archives: Sokol Demaku

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?

Shënime për librin e shkrimtarit Viron Kona “Kur vjen Sokoli”   Nga Nuri Dragoj   Shkrimtari Viron Kona na tregon me profesionalizëm dhe dashuri se çfarë ndodh “Kur Vjen Sokoli”, mësuesi shqiptar me banim në Boras të

“Kur vjen Sokoli”

“Kur vjen Sokoli”, libër i ri i shkrimtarit Viron Kona kushtuar poetit, atdhetarit dhe përkthyesit shqiptaro-suedez Sokol Demaku Nga Fran Gjoka     “Mund të shkëputësh një njeri nga vendi i tij, por nuk mund të shkëputësh vendin

SHKRIMATRËT ME GJUHË AMËTARE TJETËR JANË PASURI E GJUHËS DHE KULTURËS SONË KËTU-JANË URË LIDHËSE MES LETËRSIVE, GJUHËVE DHE POPUJVE

Nga Sokol Demaku   Në organizim të Qendres Kulturore Shqiptare Migjeni nga Borås dhe në bashkëpunim me Qendren Kulturore “Mbretëresha Teuta” nga Göteborg e me pjesëmarrje të Shoqates regjionale të shkrimtarëve të Suedisë FCV nga Göteborg në

ILUZIONI I SË VËRTETËS NË LIBRIN ME ESE E TREGIME ”TRAJEKTORJA E JETËS”E NEXHMIJE HASANI

-libri “Trajektorja e jetës”-tregime dhe skica e Nexhmije Hasani, botuar nga Shtëpia botuese “Botimet Barleti” Tiranë 2016, në 96 faqe Nga Sokol Demaku   Rruga që përshkruan jetën nga fillimi i saj deri në pikën e fundme

SOFRA POETIKE BORÅS 2018

PËR TË SHTATËN HERË MË RADHË MË 31 MARS 2018 “SOFRA POETIKE BORÅS 2018” NDËR FESTIVALET MË TË MËDHA TË POEZISË NË BORÅS ME MBI 150 PJESËMARRËS DHE MYSAFIRË TJERË Nga Sokol Demaku Në organizim të Qendres

Një rrugëtim magjeps në Veriun e Largët me Sokol Demakun

Nga Viron Kona   Zakonisht, për një vend mësohet në gjeografi dhe histori, por, që kur Selma Lagerlëf, mori “detyrën”, që nëpërmjet një libri artistik, t`u mësonte fëmijëve historinë e Suedisë, nisën dhe botime të tjera të

FALMNDERIT QKSH ”MIGJENI”- MIRË SE ERDHE BABADIMËR

Nga Sokol Demaku   –me rastin e pritjes së Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve në Borås dhe Lidköping të Suedisë Një traditë shekullore e ketij populli fisnik në festimin e festave te fundvitit edhe sot është prezente

NË BERATIN E LASHTË-NË KËSHTJELLËN E LASHTË TË MBI LUMIT OSUM

Nga Sokol Demaku   Kryetari Bashkisë Berat Petrit Sinaj priti delegacionin e shkrimtarëve nga Suedia Ishte shumë mbresëlënës për të gjithë takimi me kryetarin e bashkisë Berat Petrit Sinaj, takim aq i mrekullueshëm me kembim mendimesh e

NJË TAKIM MBRESËLENËS ME TË BIJEN E POETIT DRITËRO AGOLLI, POETËN DHE UDHEHEQËSEN E “KLIK EKSPO GROUP” NË TIRANË ME MIQË NGA SUEDIA

Nga Sokol Demaku   Vapë qershori, si çdo here në vendet ballkanike ku temperatura në këtë kohë arrin maksimumin e saj aty afër të dyzetave dhe ku dielli pjekë e djegë dhe gjë përcellon çdo gjë. Njeriu

A DI TË FËRSHËLLESH JOHANA

DOLI NGA SHTYPI LIBRI PËR FËMIJË “A DI TË FËRSHËLLESH JOHANA” I AUTORIT SUEDEZ ULF STARK NË PËRKTHIM TË SOKOL DEMKAUT DHE BOTIM TË SHTËISË BOTUESE “DITURIA” NGA TIRANA Nga Sokol Demaku   A di të fërshëllesh