Tag Archives: Frank Shkreli

NJË KUSHTRIM PËR KULTURË!

Nga Frank Shkreli   Ditët e fundit jemi dëshmitarë të një përplasjeje tjetër në Shqipëri – jo të një natyre politike kësaj radhe, megjithse çdo gjë është politikë në Shqipëri – por sikur nuk ka

SI E SHËNOI DIASPORA 50-VJETË MË PARË NË ROMË, 500-VJETORIN E VDEKJES SË GJERGJ KASTRIOTIT – SKENDERBE

Nga Frank Shkreli   Siç dihet, viti 2018 është shpallur nga qeveritë e Tiranës dhe të Prishtinës, por edhe nga Kisha Katolike në trevat shqiptare dhe në diasporë, si viti i Gjergj Kastriotit Skendërbe. Janë

AT GJERGJ FISHTA: “MBRETI I POETËNVET SHQIPËTARË”

Frank Shkreli   Kështu e kishte cilësuar At Gjergj Fishtën Lefter L. Dilo, publicisti, historiani, studiuesi e muzeologu i njohur gjirokastrit në një artikull të titulluar “Patër Gjergji – ‘Mësues i të gjithë Shqiptarëve’, botuar

FORUMI EKONOMIK BOTËROR NË DAVOS TË ZVICRËS

Nga Frank Shkreli Takimi vjetor më i njohur në botë i udhëheqsve politikë, ekonomikë dhe të biznesit — “Forumi Ekonomik Botëror, 2018 në Davos” të Zvicrës — zhvillon punimet më 23 deri më 26 Janar. 

GJERGJ KASTRIOT SKENDERBEU — I PËRGJITHMONËSHMI I FISIT SHQIPTAR

Nga Frank Shkreli   Kështu e pat cilësuar Fatosin e Kombit Shqiptar, Papa Pali i VI me rastin e ceremonive që janë zhvilluar në Romë në vitin 1968, në kujtim të 500-vjetorit të vdekjes së

NË VITIN KUSHTUAR GJERGJ KASTRIOTIT SKENDERBE – PËR NJË BESËLIDHJE TË RE SHQIPTARE

Nga Frank Shkreli   Ja edhe një Vit i Ri filloi, një vit dhe një fillim i ri që gjithmonë ofron shpresa se viti i ardhëshëm do të jetë më i mirë se viti që

VEPRIM I PABESË: SHQIPËRIA DHE VOTA NË ASAMBLENË E KOMBEVE TË BASHKUARA

Nga Frank Shkreli   Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara votoi këtë javë me 128 vota pro, 9 kundër dhe 35 abstenime për një rezolutë që kundërshton njohjen e Shteteve të Bashkuara,

PAK SOLIDARITET, JU LUTEM!

Nga Frank Shkreli Kjo nuk është një thirrje fetare, megjithse fetë kryesore të botës e kanë si pjesë të mësimeve të tyre, por në botën e fillim shekullit të 21, është më tepër një thirrje

AMERIKA RIVENDOSË ROLIN E SAJ HISTORIK NË HAPËSIRË

Nga Frank Shkreli     Këtë javë, enti amerikan i Hapësirës së Lartë, NASA njoftoi se ka zbuluar një sistem të tërë hapësinor që i përngjanë sistemit tonë.  Shkencëtarët e entit hapësinor NASA njoftuan për

NË KUJTIM TË ISH-AMBASADORIT LUBLIN DILJA – ME RASTIN E 60-VJETORIT TË LINDJES

Nga Frank Shkreli Me 10-Tetor të këtij viti, ish-ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Washington do i kishte mbushur 60-vjeç.  Fatkeqësisht, një sëmundje e rëndë e ndau para kohe nga kjo jetë, në vitin 2009,