Tag Archives: Frank Shkreli

DEKORATË NDËRKOMBËTARE PËR TOLERANCËN FETARE NDËR SHQIPTARË

Nga Frank Shkreli                                 Më 25 Tetor, në qytetin Krakovë të Polonisë u zhvillua një ceremoni gjatë të cilës, me nismën e Shoqatës

TË MOHUAR NGA REGJIMI: BURGJET, SISTEMI I INTERNIM-DËBIMEVE DHE PUNA E DETYRUAR NË SHQIPËRI 1945-1990

Nga Frank Shkreli   Për ata që mund t’u ketë shpëtuar lajmi, ose për ata që nuk kanë mësuar nga mediet e përditëshme shqiptare, të cilat siç duket nuk e mbuluan siç duhej dhe sa duhej, më

DEKOROHEN HEROINAT E ANTI-KORRUPSIONIT: DAPHNE CARUANA GALIZIA DHE ANA GARRIDO RAMOS

Nga Frank Shkreli   Organizata Transparency International njoftoi të hënën – nepërmjet një deklarate për medien — se kishte dekoruar me Çmimin Anti-Korrupsion për vitin 2018, të ndjerën gazetare Daphne Caruana Galizia nga Malta dhe aktivisten anti-korrupsion

FJALËT E FUNDIT TË GAZETARIT TË VRARË SAUDIT JAMAL KHASHOGGI

Mbi të gjitha, bota arabe ka nevojë për lirinë e fjalës Nga Frank Shkreli   Siç është informuar tanimë mbarë opinioni botëror, gazetari i njohur saudit Jamal Khashoggi mendohet të jetë vrarë, pasi është zhdukur nga qarkullimi

GJERGJ KASTRIOTI – SKENDERBEU SI UDHËRRËFYES I SHQIPTARËVE DHE SHËMBULL I SHKËLQYER I DIASPORËS

Nga Frank Shkreli   Në kuadër të aktiviteteve të Vitit Mbarëkombëtar 2018, kushtuar Gjergj Kastriotit – Skënderbeut me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar të Shqiptarëve, në Prishtinë po mbahet një konferencë me pjesëmarrje nga

JEP NDIHMËN TËNDE ÇDO DITË NË MBROJTJE TË LIRISË SË FJALËS

“Demokracia nuk mund të mbijetojë pa një debat të informuar, të hapët, dinamik dhe publik.” Nga Frank Shkreli “Jep ndihmën tënde çdo ditë në mbrojtje të fjalës së lirë”, është motoja e Reporterve Pa Kufij ose Reporters

ÇKA PO NDODH ME VALDANOSIN E ULQINIT?

Nga Frank Shkreli   Gjiri i Valdanosit shtrihet në një largësi prej 4 miljesh nautike në veri-perëndim të qytetit të Ulqinit midis Mavrianit dhe Mendrës, në formë patkoi të ngushtë.  Është me të vërtetë një bukuri e

SHKELJET E LIRISË SË SHTYPIT, OKB-ja DHE NISMA “ANTISHPIFJE” E KRYEMINISTRIT EDI RAMA

Nga Frank Shkreli Siç dihet, Asamblea e Përgjithëshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara, (OKB-së) para disa ditësh ka përfunduar punimet e sesjonit të 73-të të saj në Nju Jork. Ky takim vjetor konsiderohet si mbledhja më

NË VIZITË TEK AUTORITETI PËR INFORMIM MBI DOKUMENTET E ISH-SIGURIMIT TË SHTETIT 1944-1991

Nga Frank Shkreli Gjatë vizitës që bëra në Shqipëri në fillim të shttaorit me qëllim promovimin e tre vëllimeve të librit, “Demokracia Nuk Pret”, kisha vendosur që të mos largohesha nga Tirana pa vizituar Autoritetin për Informim

MAQEDONIA: NJË VEND I VOGËL ME NJË PROBLEM GJIGANT RUS

Nga Frank Shkreli   Kanë mbetur vetëm edhe disa ditë kur në Maqedoni do të mbahet referendumi për ndryshimin e emrit të vendit nga Republika e Maqedonisë në “Republika e Maqedonisë së Veriut”. Është zhvilluar një fushatë