Tag Archives: Tregime Shqiptare

Gjoba

Tregim nga Viron Kona                                                              “I kam zgjedhur miqtë e mi,                                                               n`vështirësi, brenga,gëzime,                                                               s`ka, or s`ka, them, si ata,                                                               bashkë ndajmë edhe thërrime”.                                                                                            Autori -Po ia afroheshim Gosës së Kavajës, kur

“PRELUD I BRAKTISJES”

Seri tregimesh (Kërkoni me emrin e autorit për të lexuar tregimet) Nga SOTIR ATHANASI                Pse bëhen kaq të këqinj të rriturit, xhaxhi Shpëtim? Pse janë kaq pa turp?   

“Nënë Maria, mbesa Ledi, orkestranti dhe. . . , dronti “

                                 Serial tregimesh                   Nga SOTIR ATHANASI    Këto kujtoja atë ditë tek

SFIDA E NJË PËRKTHYESI ADOLESHENT

Nga SOTIR ATHANASI           Gruan e moshuar, sapo mbërrijti në spital nga azili  e shpunë menjëherë në Reanimacion. Në çastin e fundit,  erdhi edhe djali i saj funksionar në pushtet. Ajo i bëri shenjë

8 dhjetor 1990

Në gjurmët e një romani të pabotuar Nga Reshat Kripa   Dhjetor 1990. Atë  ditë  çifti   sapo   kishte   zbritur  nga   treni  në  Blerina  kishte  një seminar mbi problemet e shkollës. Natyrisht edhe Arbëri nuk mund

“Mësueskat”

Tre skica nga Bashkim Saliasi   “Mësueskat” Thanë se ishin mësuese. Hipën në autobus sa kalova shkollën e vjetër në Kamëz, porsa u ulën në fund të autobusit gjithë potere ia nisën nga thashethemet. Flisnin

EPITAFI

Nga Reshat Kripa                         E kisha bërë zakon që çdo vit në datën e përvjetorit të vdekjes së prindërve të mi, të shkoja në varreza dhe të vendosja një tufë me lule mbi varroshin

Punën e nisur çoje gjer në fund

Nga Viron Kona                                           “Sa do të doja që dy prindërve,                                            t`mos ua thyeja zemrën kurrë,                                            por ç`e do se koha s`kthehet,                                            pendimi s`më bënë më punë!”                                                                               Autori                                                                        Teli ishte

Linja e qendisur dhe pata*

In memoriam,  At DHIMITËR  PRIFTIT Nga Përparim Hysi   Ashtu, në të ngrysur, Xox Lundra u kthye në shtëpi. Ia kish marrë këngës. Edhe ia thoshte, por dhe ia mbante. Vara,e shoqja, ia dinte huqet.

Fuçia

Tregim nga Viron Kona                                           “Mos iu përul kurrë “të fortit”,                                          shpinën ta shndërron në urë,                                          po të tregohesh i frikshëm,                                          të shtyp, mbi ty bënë rrugë”.                                                                          Autori (Nga libri