VAZHDOJ ME PA YLLIN SHQIPTAR !

Nga MARTIN  CAMAJ 

(21 KORRIK 1925 – 12 MARS 1992)

 

                LARG ATYNE QË FLASIN SI UNË

 

Fishkllim ere ndër shelqe të ngrime

me ujna prrojesh

veshtoj, te zanafillja, truemje

se si i falen dreqit shpirt e korp,

bé të forta

mbi gúr qiell e dhé.

 

Jam larg atyne që flasin si unë

sa hana që bie prej rrezje në rreze

e pi qumësht n’ vedra lanun jashtë

për me vu mazë.

 

Hutini i shkambit n’ agim

dhe guri n’ ujë përpijnë tingullin

e kuvendit të keq: n’ agim

njeriu bekon diellin si unë!

 

Shenim nga F. RADOVANI: Asht marrë nga Libri  M. CAMAJ “Poezi”, 1991, fq. 90. Münchem.

Melbourne, 12 Mars 2017.

 

Comments

comments