Tag Archives: Fritz Radovani

LETER E HAPUN NR. 3

Ripublikohet, KOPJO  E  VITIT  2009, 19 DHJETOR Nga Fritz Radovani   TË GJITHË ATDHETARËVE SHQIPTARË   MBRENDA E JASHTA ATDHEUT!   “UNË DO TË VAZHDOJ ME JU SHKRUE DERISA .., PENA E EME, T’ JU THERIN ESHTNAT TUEJA…!”,

Flamuri!

Nga Fritz Radovani FLAMURI I GJERGJ KASTRIOTIT 6 PRILL 1911 DEDË GJO’ LULI NGRITI FLAMURIN NË BRATILË 28 NANDOR 1912 ISMAIL QEMALI NGRITI FLAMURIN NË VLONË VITI I KASTRIOTIT  2 0 1 8 :  Kujtojmë… PA GJERGJ 

PROF. NAMIK RESSULI GUR’ I DALTUEM I BERATIT

Nga Fritz Radovani   1941 Linguisti dhe kritiku i letersisë shqipe Prof. Namik RESSULI, ka vue gurin e parë të kritikës mbi të cilin u ngrit binaja e naltë e Letersisë Shqipe, mbi themele moderne të asaj

BIBLIOTEKA E LAHUTES

Nga Fritz Radovani “Lahuta mbet varë n’ tra, Mixha kalbët n’ dhé, E, nipat s’ dinë me i ra!” Një Poet’ i Dardanisë. Kur lexova disa thanje të ditve të fundit per “Lahuten e Maleve tona”, mu

BESIM E SOCIALIZEM

Nga Fritz Radovani   Don Kolec PRENNUSHI u le në Shkoder me 2 Janar 1902 nga prindët Pjeter e Nine Prennushi. Ishte nipi i At Mati Prennushit, Provinçial i Fretenve të Shqipnisë nga viti 1943, që u

I SHKRETI SHKAM !..

Nga Fritz Radovani   E BAHEJ TYM…SHKA SHTYNTE SHTJELMI I TIJ ZHDUKEJ, SI MOS T’ ISHTE N’ KËTE BOTË, RROKULLISEJ AI SHKAM E ME TE FISE TË TANA… AH SHKAM, O SHKAM…Persa Shekuj.., shumë t’ ra me

JA PSE SHEMBET LAVDIA E ATDHEUT

Nga Fritz Radovani   Shembja e Shtëpisë së Atdhetarit Luigj Gurakuqi në Shkoder ishte një “Parathanje”! Gjithmonë mbas një vrasjes së pabesë asht e shkrueme me “atë gjak” një Histori… AT ANTON HARAPI O.F.M., shkruen: “SI E

XHON F. KENNEDY ISHTE METEOR

Nga Fritz Radovani   Xhon Fitzgerald KENNEDY, asht lé në Brooklin, Massachusetts, me daten 29 Maji 1917. Me daten 20 Janar 1961, Xhon Kennedi u betue si President i ShBA, dhe per tri vjet mbeti i daltuem me shkronja

4 E 11 NANDOR 1990 DON SIMONI RRXOI MURIN ATEIST !SIMONI RRXOI MURIN ATEIST !

Nga Fritz Radovani   RRMAJI, SHKODER – RA MURI ATEIST I 1967… 9 NANDOR 1989 KISHTE RA MURI I BERLINIT… Me 4 Maji 1958 Futbollisti i “Vllaznisë” së Shkodres, Simon JUBANI asht Shugurue Meshtar nga Imz. Ernesto

DHUNOHET KISHA E KLERI KATOLIK ME ARMATIME, BURGOSJE, TORTURA, PUSHKATIME, GJYQE FALLCO…

Nga Fritz Radovani   15 NANDOR 1946,ORA 12 NË DREKË, TUE NGRANË, ARRESTOHET NGA SIGURIMI I SHTETIT KOMUNIST PROVINÇIALI AT MATI PRENNUSHI… ORA 17, ARRESTOHET DELEGATI APOSTOLIK IMZOT FRANO GJINI… 17 NANDOR 1946 RRETH ORËS 2.00 NË