Tag Archives: Prof. Asoc. Dr. Vangjel Kici

PERSPEKTIVA E MADHE NAFTË-GAZMBAJTËSE E KRAHINËS SË DIBRËS

Nga Prof. Asoc. Dr. Vangjel Kici/Toronto Ky shkrim mund t’i shërbejë publikut jo gjeolog, për të kuptuar esencën e problemit, sepse nuk ishte e mundur të shmangeshin disa terma dhe koncepte gjeologjike. Specialistve gjeologë, që

NAFTA E ZEZË PËR DITË TË BARDHA NË SHQIPËRI

Nga Prof. Asoc. Dr. Vangjel Kici/Toronto   Të shtetëzohet (nacionalizohet) nafta dhe gazi në Shqipëri. Të prishen të gjitha marrëveshjet koncesionare antishqiptare të naftës dhe të gazit në Shqipëri. Perspektiva naftëgazmbajtëse e Shqipërisë, dhe e

FUQIA MAGJIKE (NAFTË-GAZMBAJTËSE) E BREZIT OFIOLITIK MIRDITË-KOSOVË

Nga Prof. Asoc. Dr. Vangjel Kici/ Toronto   Brezi Ofiolitik Mirditë-Kosovë ka perspektivë të madhe naftë-gazmbajtëse. Nafta dhe gazi janë pasuri strategjike kombëtare, prandaj duhen shtetëzuar. Për të vendosur, mbi shtetëzimin apo privatizimin e naftës,