Tag Archives: Xhafer Leci

IBRAHIM KELMENDI, ARGAT I SERBISË, DIZINFORMON SHQIPTARËT

Nga Xhafer Leci     Me shumë pritesë shkruaj për argatin e Serbisë, Ibrahim Kelmendin, sepse ai vjellë fjalë e rrenë. Në shkrimet e tij ai ka përgojuar e shpifë për shumë figura publike. Gënjeshtrat e tij

Pëshpëritet për një riuzurpim të tokës tonë?!

Nga Xhafer Leci Komuna e Gjilanit në vitin 1976 dhunshëm nga sistemi komunsit titoist, në pjesën më të bukur të qytetit, na kanë uzurpuar 28 ari, nga gjithsejt 42 ari sa kishim atëherë. Po kaq tokë ia

A ËSHTË IBRAHIM KELMENDI MËSUES I HASHIM THAÇIT?!

Nga Xhafer Leci   A ka pasur të drejtë presidenti Dr.I. Rugova kur ka thënë:” Në radhët e drejtuesve të UÇK-së është një dorë e zgjatur e Serbisë?” Hashim Thaçi është duke zbatuar idetë e Ibrahim Kelmendit,

UÇK mbron Kosovën, apo Hashimin ?!

Nga Xhafer Leci   Të parët që nuk do duhej të heshtin janë luftëtarët. Pse heshtin, për kënd u derdh gjaku?   Hashim, çdo prekje e kufirit quhet agresion. Ti nuk përfaqëson popullin e Kosovës, e aq më pak

ASIMILIMI I HERSHËM I SHQIPTARËVE TË SANXHAKUT

Nga Xhafer Leci   Me poshtë keni pamje nga “Kufiri gjermano-italian në kohën e Luftës së Dytë Botërore. Boshnjakët e rrethinës së Tutinit, me mulla Ahmet Brunçaj-Brunčević, në kalimin e kufirit italiano-gjermanë, i cili ka qenë në fshatin

SHEFQET KAPEDANI DHE DERRI QË KUSHTOI 9 DELE

NGA XHAFER LECI Në praninë e majorit Shefqet Bylykbashi, ishte vra derri-dosë, në vitin 1944, e cila pritej të pjellte nja 9 gica, e që më vonë, në vitin 1945, lindën probleme të mëdha nga kolonët serbo-malazezë. Në Malësinë

Kosova – Vend i panjohur

GJERMANIA Nga Xhafer Leci   Në Stuttgart u  mbajtë një Konferencë me temën: Kosova – vend i panjohur (Kosovo – terra incognita) 10 vjet Pavarësi – vështrime dhe pikëpamje (10 Jahre Unabhängigkeit – Einblicke und Ausblicke) Nga

Dy heshtje modeste, e treta i ka tejkaluar kufijtë e normales!

Nga Xhafer Leci   Kërkoj sqarime nga kameramani i RTK-së Ahmet Konjusha     Ftoj lexuesit, në veçanti organizatorët e Shoqatave, që t`i paraqesin mendimet e tyre të lira, për kapërcimin e dukurive negative, edhe në të ardhmen,

NË STUTTGART U SHËNUA 550-VJETORI I VDEKJES TË SKËNDERBEUT

AKTORI XHEVAT LIMANI SHKËLQEU NË ROLIN E SKËNDERBEUT Nga Xhafer Leci   Në Stuttgart të Gjermanisë, në Liederhalle Silcher-Saal, më 14.04.2018, u shfaq Poema dramatike, në 550 vjetorin e vdekjes së heroit tonë kombëtar, me përmasa evropiane, Gjergj Kastrioti-Skënderbeu. Artikullshkruesi

VEPRIMTARI SPIUNAZHI E OFICERIT FRANCEZ, NË LUFTËN E BOSNJËS DHE TË KOSOVËS

Përgatiti Xhafer Leci “Pjerr – Henri Bunel, një ish oficer i shërbimit sekret francez, akuzohet nga një gjykatë ushtarake për tradhti. Bunel akuzohet që t`i këtë dhënë Sherbimit sekret jugosllav, një vit para fillimit të bombardimeve mbi