Tag Archives: Vilhelme Vranari Haxhiraj

Kritika bashkëkohore e Vladimir Muçës “Unë mendoj…”

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj   “…Letërsia me artin që të jenë të suksesshëm dhe të luajnë rolin e tyre nxitës për emancipimin e individit, komunitetit e të rrisin  ndërgjegjen kombëtare, duhet të jenë jashtë politikës dhe demogogjisë,

Tradhtia e Madhe ndaj Kombit

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj Studimi “Tradhtia e Madhe ndaj Kombit” i shkrimtares          Vilhelme Vrana Haxhiraj doli nga botimi Lexuesve, kolegëve, bashkëpunëtorëve, mediave dhe dashamirësve të librit!     Shtëpia Botuese Nacional në bashkëpunim me Shtypshkronjën Europrint, para

Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj Fragment nga dorëshkrimi” Elitat janë krenari Kombëtare”                              “Nuk është sipërfaqja e vendit ajo që bën një fron të respektueshëm,                                        por aftësia e atij që ulet mbi të.” Gjergj Kastiot Skënderbeu.  

Një urim për një zonjë të letrave shqipe

Nga Armela Hysi E kam zakon që kur fillon një muaj i ri, sjell në mendje ditëlindje të miqve, të afërmve, a njerëzve që ndikojnë në jetën tonë, që njoh ose kam dëgjuar se kanë lindur në

U nda nga jeta historiani dhe atdhetari, Rasim Bebo!

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj        U nda nga jeta, Rasim Bebo, sot më 12 dhjetor 2017, historiani ,studiuesi, publicisti nacionalist dhe shqiptari që e donte kombin e tij të pagjymtuar.   U njohëm me Z.Rasim vitin

Uran Butka PËRURIMI I STUDIMIT “RRUGËTIMI FILOZOFIK I PROF. DR. ISUF LUZAJT” I AUTORES VILHELME VRANARI HAXHIRAJ “MJESHTRE E MADHE”.

Nga  Uran Butka-studiues, historian, drejtor i Institutit të studimeve “Lumo Skëndo”   Instituti i Studimeve Historike“Lumo Skëndo” përuron sot studimin “Rrugëtimi filozofik i Isuf Luzajt”, i shkrimtares  Vilhelme Vranari ” Mjeshtre e Madhe e Penës”botim i Shtëpisë

Gëzuar 28 Nëntorin, Ditën e Pavarësisë Kombëtare!

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj        Unë jam Rainhard Haxhiraj. Sot mbusha 5 vjeç. Jam nga qyteti i Pavarësisë, nga Vlora e bukur. Në të gjithë Shqipërinë vetëm qyteti im, laget nga dy dete, që janë: Adriatiku

Instituti i Studimeve Historike“Lumo Skëndo”përuron studimin“Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt”i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj

Nga Vlad Haxhiraj        Në datën 10 nëntor 2017, në ambientet e Institutit të Studimeve Historike”Lumo Skëndo” u bë paraqitja e studimit “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt” i autores Vilhelme Vrana Haxhiraj “Mjeshtre e Madhe”.   

U botua libri “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr. Isuf Luzajt”

Nga Mujo Buçpapaj                                       “Dje qeshë dikushi që erdha nga boshësia, nesër do të jem askushi në vendin tim….”                                                                                                        I. Luzaj                         Para pak ditësh Shtëpia Botuese “Nacional”nxori nga botimi librin studimor “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf

Duhet thënë ndal shovinizmit në Ballkan, që të mos përsëriten më tragjeditë!

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj Përshëndetje Flori! Ju përgëzoj që mbështesni dhe i bëni jehonë thirrjes së Prof.Dr.Eshref Ymerit për një Shqipëri Natyrale(Etnike)! Nuk kam qenë në shtëpi ditët fundit dhe tani që sapo hapa postën elektronike më