Tag Archives: Vilhelme Vrana Haxhiraj

Në kujtim të një dashurie hyjnore…një buqetë orkidesh me aromë Shqipërie

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj                                                                                 – koment-                                                                                                                          “Legjendë…,apo e vërteta e një dashurie hyjnore!”    “Legjendë…, apo e vërteta e një dashurie hyjnore!”-është titulli i novelës sime të re, që sapo u botua nga Sh

Gra të shquara shqiptare, elitare të kombit

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj   Paragraf nga dorëshkrimi” Elitat, krenari kombëtare”  “ Nuk besoj të ketë në botë si në Shqipëri, obeliskë natyralë,   ku është  gdhendur vetëmohimi i gruas shqiptare!”    “Familja, atdheu i vogël, ku hedh

PLOTSONI PORTRETIN !

Nga Fritz Radovani Ndoshta… Pak vende në Botë kanë një koleksion të plotë pa asnjë mangësi të Atyne NANAVE me zemer të plasun si Atdheu i im Shqipnia ! Kur bombet binin mbi Tiranen e vitit 1943,

Kritika bashkëkohore e Vladimir Muçës “Unë mendoj…”

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj   “…Letërsia me artin që të jenë të suksesshëm dhe të luajnë rolin e tyre nxitës për emancipimin e individit, komunitetit e të rrisin  ndërgjegjen kombëtare, duhet të jenë jashtë politikës dhe demogogjisë,

Tradhtia e Madhe ndaj Kombit

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj Studimi “Tradhtia e Madhe ndaj Kombit” i shkrimtares          Vilhelme Vrana Haxhiraj doli nga botimi Lexuesve, kolegëve, bashkëpunëtorëve, mediave dhe dashamirësve të librit!     Shtëpia Botuese Nacional në bashkëpunim me Shtypshkronjën Europrint, para

Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj Fragment nga dorëshkrimi” Elitat janë krenari Kombëtare”                              “Nuk është sipërfaqja e vendit ajo që bën një fron të respektueshëm,                                        por aftësia e atij që ulet mbi të.” Gjergj Kastiot Skënderbeu.  

Një urim për një zonjë të letrave shqipe

Nga Armela Hysi E kam zakon që kur fillon një muaj i ri, sjell në mendje ditëlindje të miqve, të afërmve, a njerëzve që ndikojnë në jetën tonë, që njoh ose kam dëgjuar se kanë lindur në

U nda nga jeta historiani dhe atdhetari, Rasim Bebo!

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj        U nda nga jeta, Rasim Bebo, sot më 12 dhjetor 2017, historiani ,studiuesi, publicisti nacionalist dhe shqiptari që e donte kombin e tij të pagjymtuar.   U njohëm me Z.Rasim vitin

Uran Butka PËRURIMI I STUDIMIT “RRUGËTIMI FILOZOFIK I PROF. DR. ISUF LUZAJT” I AUTORES VILHELME VRANARI HAXHIRAJ “MJESHTRE E MADHE”.

Nga  Uran Butka-studiues, historian, drejtor i Institutit të studimeve “Lumo Skëndo”   Instituti i Studimeve Historike“Lumo Skëndo” përuron sot studimin “Rrugëtimi filozofik i Isuf Luzajt”, i shkrimtares  Vilhelme Vranari ” Mjeshtre e Madhe e Penës”botim i Shtëpisë

Gëzuar 28 Nëntorin, Ditën e Pavarësisë Kombëtare!

Nga Vilhelme Vrana Haxhiraj        Unë jam Rainhard Haxhiraj. Sot mbusha 5 vjeç. Jam nga qyteti i Pavarësisë, nga Vlora e bukur. Në të gjithë Shqipërinë vetëm qyteti im, laget nga dy dete, që janë: Adriatiku