Tag Archives: Tregime Shqiptare

TAKIMI I AUTORIT ME PERSONAZHET E TIJ – 2

Nga SOTIR ATHANASI ( Paramnezi*) – Domethënë se s’kam gabuar, ndonëse e pashë vetëm pak sekonda. Por nuk e kuptoj: çfarë bënte dhe pse iku.? Ai ngrijti supet. Shpërfillja e tij nuk më pëlqeu: – Përgjonte? –

TAKIMI I AUTORIT ME PERSONAZHIN E TIJ (1)

   Nga  SOTIR ATHANASI      ( Paramnezi ) ( – Nuk e kuptoj: çfarë bënte dhe përse iku. Shoku im ngrijti supet me shpërfillje. – Përgjonte? – S’e besoj. – Vëzhgonte punën tënde? – Nuk m’u duk. –

Si e vranë Drita Çomon

Nga Aleko Likaj   Arkivolin e ulën për një çast në tokë. Kishin kaluar pragun e një shtëpie, që gjasonte më tepër me një barangë të vjetër, pas postës së policisë së qytetit, ku përgjoheshin prej viteve.

BUQETË ME LULE TË FRESKËTA

Nga Aleko Likaj Nuk kishim folur kurrë, edhe pse shiheshim disa herë në ditë, përballë pallatit tim te pijetorja në kryqëzim të rrugëve që lidhte qytetin tonë me tri qendra të tjera banimi. Nuk i dija as

SFIDA E NJË PËRKTHYESI adoleshent (4) Pjesa e fundit

Nga SOTIR ATHANASI   Gjithë ç’lexuate shkrova pasnjëjavesi tregim dhe ia dërgova revistës së kohëpaskohshme, ku unë kisha botuar disa herë. Qe prag Pashke dhe redaktori më propozoi ta botonte në numrin e prillit, ku do të vihej

SFIDA E NJË PËRKTHYESI

Nga SOTIR ATHANASI        adoleshent 3. (Nga cikli: PRELUD I BRAKTISJES, ose STADI “XHA GORJO”) Unë u befasova. S’e di se si do të kishit reaguar ju përpara këtij sinqeriteti fëmijëror. Ajo akuzonte. Dhe e bënte këtë me

Ante`

Nga Viron Kona   Më ka mbetur në mendje kujdesi që tregojnë suedezët për mjedisin, drurët dhe gjelbërimin. E pyeta Sadulla Zendelin – Dajën1), nëse edhe në qytetin Nybro ku ai kishte punuar 27 vjet mësues i

Shakaxhiu ?!

 “Ha-ha bëjnë krushqit       Ha-ha dhe nusja”                  Popullore    (tregim) Nga   Përparim   Hysi   Ky, shakaxhiu, jam unë. Jam apo nuk jam shakaxhi, është si ajo”batuta” shekspirjane

Kur ia bën të”keqen” vetes

Nga Përparim Hysi   Ndodh, ndonjëherë, që,papritur e  pakujtuar, ia bën të keqen vetes. Pse  ka ndodhur kështu, pa ka lindur ajo shprehja: ” Mori sëpatën dhe preu këmbët e tij”. Kur them kështu, dua që t’ju

SFIDA E NJË PËRKTHYESI adoleshent (2)

Nga  SOTIR ATHANASI   (Nga cikli: “PRELUD I BRAKTISJES”, ose: “PRELUD I BRAKTISJES”) Qe muaji prill. Pemët kishin çelur dhe bari ishte rritur goxha. Një grua plakë kulloste lopën këtyre djerrave. S’ishte fshatare, por qe bërë e tillë.