Tag Archives: SOTIR ATHANASI

“Nënë Maria, mbesa Ledi, orkestranti dhe. . . , dronti “

                                 Serial tregimesh                   Nga SOTIR ATHANASI    Këto kujtoja atë ditë tek zbrisnim monopatin

SFIDA E NJË PËRKTHYESI ADOLESHENT

Nga SOTIR ATHANASI           Gruan e moshuar, sapo mbërrijti në spital nga azili  e shpunë menjëherë në Reanimacion. Në çastin e fundit,  erdhi edhe djali i saj funksionar në pushtet. Ajo i bëri shenjë infermjerjes e

ZONJA DELFIN DHE VAJZA ME NISHAN NË FAQE

  Tregim nga SOTIR ATHANASI  Ky tregim është shkruar për t’u paraqitur në garën e rradhës ku jepet çmimi  simbol: NJË BUQETË LULE                    E rrahu NËNA DJALIN,                    E lidhi te pema,                    E lidhi nga krahu,                    Që s’frynte

“TË TJERA KOHËRA, TË TJERA TABIATE”

Tregim i jetuar Nga Sotir Athanasi Spitali që priste atë ditë urgjencat, ndodhej në stacionin e trenit elektrik “Panormu”. Dhe ishte vërtetë panoramë, siç edhe përkthehet në shqip emëri. Por ne, të përfshirë nga meraku për të

TURMA LETRARE “CLIQUE”

     Nga SOTIR ATHANASI       Refleksion mbi librin:  TURMA LETRARE “CLIQUE” të  Dr. FATMIR TERZIU “TURMA LETRARE “CLIQUE”. Është libri I fundit I dalë nga pena shumë produktive me firmën: Dr.FATMIR TERZIU Aty janë

KASANDRA SHPËTON POR. . . , EDHE SHPËTOHET

Nga SOTIR ATHANASI PARAMNEZI *         ( E regjistruar në TOP CHANNEL për të kërkuar ndihmë )        Zëri I skafistit me tonin e një harbuti: – Po mbytemi, ore! Po mby-te-mi!!!        Zëri  tejet I

KËRCIMTARJA MAGJISTARE

Nga Sotir Athanasi (Paramnezi*)   – Ketrin’! – I thirri Moderatorja kërcimtares që sapo u shfaq në palestër. Tjetra ktheu kryet e befasuar. Ishte zonja Elenë, vetë Shefja Ekzekutive e Programeve të “Dancer ovec les etoiles” **).

FUNDI BELAMI

– Paramnezi” Nga SOTIR ATHANASI               ( E treguar nga një veteran i policisë që meritoi buqetën me lule të freskëta vendosur mhi trapezën e shoqërisë sonë letrare e quajtur: XINGOGRAFIA ).              Blegtori, la çelsat e