Tag Archives: SOTIR ATHANASI

TAKIMI I AUTORIT ME PERSONAZHET E TIJ – 2

Nga SOTIR ATHANASI ( Paramnezi*) – Domethënë se s’kam gabuar, ndonëse e pashë vetëm pak sekonda. Por nuk e kuptoj: çfarë bënte dhe pse iku.? Ai ngrijti supet. Shpërfillja e tij nuk më pëlqeu: – Përgjonte? –

TAKIMI I AUTORIT ME PERSONAZHIN E TIJ (1)

   Nga  SOTIR ATHANASI      ( Paramnezi ) ( – Nuk e kuptoj: çfarë bënte dhe përse iku. Shoku im ngrijti supet me shpërfillje. – Përgjonte? – S’e besoj. – Vëzhgonte punën tënde? – Nuk m’u duk. –

SFIDA E NJË PËRKTHYESI adoleshent (4) Pjesa e fundit

Nga SOTIR ATHANASI   Gjithë ç’lexuate shkrova pasnjëjavesi tregim dhe ia dërgova revistës së kohëpaskohshme, ku unë kisha botuar disa herë. Qe prag Pashke dhe redaktori më propozoi ta botonte në numrin e prillit, ku do të vihej

SFIDA E NJË PËRKTHYESI

Nga SOTIR ATHANASI        adoleshent 3. (Nga cikli: PRELUD I BRAKTISJES, ose STADI “XHA GORJO”) Unë u befasova. S’e di se si do të kishit reaguar ju përpara këtij sinqeriteti fëmijëror. Ajo akuzonte. Dhe e bënte këtë me

SFIDA E NJË PËRKTHYESI adoleshent (2)

Nga  SOTIR ATHANASI   (Nga cikli: “PRELUD I BRAKTISJES”, ose: “PRELUD I BRAKTISJES”) Qe muaji prill. Pemët kishin çelur dhe bari ishte rritur goxha. Një grua plakë kulloste lopën këtyre djerrave. S’ishte fshatare, por qe bërë e tillë.

SFIDA E NJË PËRKTHYESI … adoleshent

Nga SOTIR ATHANASI         ( Nga cikli: STADI ”XHA GORJO” ose: “PRELUD I BRAKTISJES) (Gruan e moshuar, sapo mbërriti në spital nga azili, e shpunë menjëherë në reanimacion. Në çastin e fundit erdhi edhe djali i saj

“EDHE UNË TË FALENDEROJ, ANA”

  Nga SOTIR ATHANASI            “KRYQI I ANËS”   PROFESORI TRAGJIK   PETRONINAS  UNË   DHE TË TJERË   “Efkaristo poli, albanemu”! ( Faleminderit shumë, shqiptari im! ) Kështu mbyllet pjesa e Tretë Ato fjalë më shumë i ndjeva brënda vetes se sa i kuptova. Njerëzit

“…DHE FURTUNA KISHTE FILLUAR”

Nga  SOTIR ATHANASI              (PJESA E TRETË E KRYQI I ANËS) Po e linim Athinën nga një rrugë dytësore plot gropa e kthesa të rrezikshme për shpejtësinë 120-130 km./në orë. – Grigora! – thërriste

K O N DU K T O R I

Nga  SOTIR ATHANASI Tregim i jetuar Treni i nisur për në Milano u ndal në Gjenevë. Ne hipëm me nxitim dhe pa sistemuar ende valixhet pas ndenjëseve në hapësirat enkas për to, konduktori nga korridori i gjatë

“PRELUD I BRAKTISJES”

Seri tregimesh (Kërkoni me emrin e autorit për të lexuar tregimet) Nga SOTIR ATHANASI                Pse bëhen kaq të këqinj të rriturit, xhaxhi Shpëtim? Pse janë kaq pa turp?