Tag Archives: Sali Çekaj

RIVRASJA E SALI ÇEKAJ, HAMËZ E ADEM JASHARIT

Nga Idriz Zeqiraj Mars-prilli janë datimet përkujtimore për heronjtë markantë të lirisë: Sali Çekaj, Agim Ramadani, Hamëz dhe Adem Jashari. Në homazhet, nderimet në vend-vrasjet e tyre, si dhe në akademitë përkujtimore, u shfaqen dy anët e medaljes:    

SHOQATA “SALI ÇEKAJ” FESTOI 10-VJETORIN E SAJ

Nga IDRIZ ZEQIRAJ      Zakonisht, qëllimi parësor i krijimit të një Shoqate në Mërgatë, është ruajtja e identitetit kombëtar; i kulturës dhe traditave shqiptare; ruajtja e gjuhës shqipe; përfaqësimi shqiptar me fëmijtë dhe rininë, në organizimet e ndryshme,