Tag Archives: Reshat Kripa

Mesazhi i një proteste

Nga Reshat Kripa   Uragani ka filluar. Nje uragan i tillë,  që kishte vite që nuk ishte parë, qysh nga viti i pa përsëritshëm 1990. Në krye të këtij uragani janë përsëri rinia shqiptare, janë përsëri  studentët,

Cila është dita e çlirimit?

Nga Reshat Kripa   Në këtë ditë festive të 28 nëntorit, ditës së përvjetorit të Shpalljes së Pavarësisë Kombëtare dëgjojmë edhe disa zëra korbash të zinj që, për ta errësuar këtë ditë të shënuar të kombit shqiptar,

Dita e Flamurit

Nga Reshat Kripa   Ky shkrim i dedikohet një ngjarjeje të jashtëzakonshme që ka ndodhur në qytetin tim të lindjes, në Vlorë, në kremtimin e ditës së pavareësisë në vitin 1991, një ditë e papërsritshme kur në

Bashkëbisedim me Mid’hat Bej Frashërin

Nga Reshat Kripa   Më falni, i nderuar Mid’hat Bej Frashëri, më falni sepse nuk munda të vij për të vendosur një tufë me lule mbi varrin tuaj. Nuk munda, jo sepse nuk doja të vija, pasi

Mësuesve të mi

Nga Reshat Kripa   Seç po shfaqen para syve, plot me plagë dhe tortura, Madhërisht në mendjen time, seç lartohen ata burra, Që i kisha nënë e babë, që i kisha miq dhe shokë , Që s’më

Një motër e paharruar

Në pesëvjetorin e ndarjes nga jeta Nga Reshat Kripa    Drita Pelingu, një emër i paharruar për ne. U mbushën pesë vjet që ti je ndarë, motra ime. Ti ike, ike në mes të duartrokitjeve të qindra

Demokracia nuk pret

Nga Reshat Kripa   Në sallën “Antigonea” të hotel Rognerit, u zhvillua ceremonia e promovimit të  tre volumeve  të librit “Demokracia nuk pret”, të autorit të shquar të diasporës shqiptare të djeshme dhe të sotshme, të nderuarit 

S’keni parë gjë akoma!

Nga Reshat Kripa     “S’keni parë gjë akoma”, foli kryeministri ynë para disa kohe. Natyrisht me këtë shprehje ai donte të thoshte se ndëshkimet dhe, si rrjedhojë, të mirat do të vijnë më prapa.  Kështu gjykatësit apo

Medet s’ke nje shtatore!

Nga Reshat Kripa “Çë kam pasuri të tundshme ose të patundshme, libra, mobilla, karta, plaçka etj. i lë për krijimin’ e një “INSTITUT ALBANOLOGJIE” që të jetë një qëndër e studimevet shqipëtare, të mprojë, të shvillojë, të

ZË NË SHKRETËTIRË

Nga Reshat Kripa   ZË   NË   SHKRETËTIRË            Ditën rri menduar, natën rri pa gjumë,          Zemra turbulluar, nuk e di as unë.          Hidhem e përdridhem, mendjen vras më shumë.          Të gjej të vërtetën,