Tag Archives: Qerim Vrioni

“Pikellim ne nje foto te vjeter”

Nga Agim Janina   Titulli “Pikëllim në një foto të vjetër” është një gjetje artistike, shpreh brendinë e librit të studiuesit të apasionuar dhe serioz Qerim Vrioni. Është libri i rradhës. Pikëllimi si ndjenjë emocionale, mbart në

NJË VËSHTRIM PËR PUNËN E RESPEKTUAR TË STUDIUESIT QERIM VRIONI

Nga Shpendi Topollaj Pas botimit të një sërë artikush dhe librash seriozë mbi historikun e fotografisë shqiptare, studiuesi dhe fotografi Qerim Vrioni, paraqitet së fundi me librin e ilustruar “Pikëllimi në një foto të vjetër”, botim mjaft

Një libër i ri i studiuesit Qerim Vrioni

Nga Dardan Asimi Para disa ditësh doli në qarkullim në libraritë e  Tiranës libri studimor “Pikëllim në një foto të vjetër” me autorësinë e studiuesit të fotografisë, Qerim Vrioni. Ky libër analizon në këndvështrime dokumentare, historike, etnografike

Dy artikuj të Kolë Macës në shtypin italian

Nga Qerim Vrioni   Një nga fotografët më të shquar shqiptar të gjysmës së parë të shekullit të kaluar, mbetet pa dyshim Kolë Maca (1882-1945). Mësimet e para në lëm të “dhomës së errët”, ai i mori

Një portret dhe ca…rreshta – Lazër Filipi

Nga Qerim Vrioni   Aktori i njohur, Lazër Filipi (1921-2016), hynte me qetësi në Bar “Aleanca” duke përshëndetur plot mirësjellje të njohurit nëpër tavolina të ndryshme, mandej ulej, porosiste kafen dhe hapte çantën e nxirte prej andej

Jorgo Vaso – një fotograf minoritar

Botuar në “Milosao” Nga Qerim Vrioni         Ashtu si nga të gjitha krahinat e vendit, edhe në minoritetin jugor grek, ka pasur fotografë të cilët kanë rregjistruar me aparatet e tyre njerëz, vende dhe ngjarje, të cilat

MIRËSEERDHE QERIM VRIONI

Nga Luan Çipi Midis nesh erdhi Qerim Vrioni, Mjeshtër i hershëm i profilit elektrik, E pritëm te “ROSSi”, siç e do zakoni, E ulëm në një qoshe, si krye mik.   Studiuesi ka hapur për vendin një

Një foto dhe…ca rreshta—Lumturi Blloshmi

Nga Qerim Vrioni   Piktorja Lumturi Blloshmi (Lumja), një nga penelat më interesantë të vendit në kapërcyell të shekujve XX dhe XXI, përveç pjesëmarrjes nëekspozita të përbashkëta, në vend dhe ShBA, Poloni, Egjipt, Kosovë, ka hapur edhe

“Kalendar Historik” i Astrit Lulushit–një libër me shumë vlerë

Nga Qerim Vrioni    Para pak muajsh u vu në qarkullim në Tiranë nga Shtëpia Botuese “Tirana&Times” libri me titull “Kalendar Historik: Ç’farë ka ndodhur më….?” i studiuesit dhe gazetarit të njohur shqiptar me banim dhe punë

Robert Radoja mbi piano dhe… ca rreshta

Nga Qerim Vrioni   Këtë fotografi e kam bërë në qershor 2005 në një ceremoni për kremtimin e 85-vjetorit të lindjes së Profesorit të njohur të muzikës, Ramadan Sokoli. Gjatë veprimtarisë, përveç të tjerash, u ekzekutuan nga