Tag Archives: Prof. Muhamed Mufaku Gega

Ç’OFRONTE “LIBRI I ZI” AMERIKAN PËR SHQIPËRINË E KOSOVËN MË 1918?

Nga Muhamed Mufaku Gega Ç’është libri i zi ? Në fund të vitit 1917 SHBA hyri në Luftën e madhe “për të përfunduar të gjitha luftërat”, në krahasim me Fuqitë e mëdha evropiane që kishin ambiciet e

ARANUTËT E IRAKUT: HISTORI E MBULUAR ME LEGJENDA

Nga Prof. Muhamed Mufaku Gega               Iraku është prej vendeve të ralla në Lindjen e mesme që s’kam vizituar për shkak të gjendjes jo të qëndrueshme politike prej 1968. Kështu, isha i detyruar të shkruaja për

Ahmed Hilmi Arnauti (1882-1963) Shqiptari që u gjend në një udhëkryq historik në Lindjen e Mesme

Nga Prof. Muhamed Mufaku Gega   Këto ditë po shkallëzohen për fat të keq edhe më shume tensionit në Lindjen e mesme, përkatësisht midis Izraelit dhe Autoritetit Nacional Palestinez, i formuar më 1993 sipas Marrëveshjes së Oslos