Tag Archives: Prof. Dr. Eshref Ymeri

Urime nga zemra

Fjala e Akademik Prof.dr.Eshref Ymerit në ceremoninë  e anëtarësimit të V. V. Haxhiraj në ASHASHA me seli në New York.-Vlorë,15 dhjetor, 2018. Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Urime nga zemra shkrimtares së shquar të kombit shqiptar, zonjës

Shkrimtarja e mirënjohur shqiptare nga Vlora,“Mjeshtre e Madhe e Penës”, Vilhelme Vrana Haxhiraj, Anëtare e re e Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në New York

Më 30 tetor 2018 shkrimtarja Vilhelme Vrana Haxhiraj u pranua anëtarja më e re e Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në Nev York, me të drejta të plota si Akademike, me këtë motivacion:

Ka vetëm një rrugëzgjidhje

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në kushtet e reja që janë krijuar në vend, pas ngritjes së studentëve të universiteteve në protesta të fuqishme kundër një sistemi arsimor të degraduar fund e krye, kundër një reforme

Sa për kujtesë lëvizjes studentore

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   E kam ndjekur dhe po vazhdoj ta ndjekë me shumë kujdes lëvizjen studentore, e cila, në pamje të parë, nisur nga pjesëmarrja e madhe e studentëve në të, të kujton ngjarjet

Një libër me vlerë për historiografinë shqiptare

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   I nderuar z. Nuri Dragoj! Duke u njohur me punimin tuaj, mjaft interesant, “Përmeti dhe Lufta e Dytë Botërore 1939-1944”, bindem edhe më shumë në faktin që puna e historisë është

Shakaja serioze e Petro Koçit

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në ceremoninë e organizuar nga bashkia në kuadrin e ditës përkujtimore të 74-vjetorit të çlirimit të kryeqytetit, nga qeveria mori pjesë zëvendësministri i mbrojtjes Petro Koçi, i cili, në fjalën e

Një libër i çmuar në shërbim të Çështjes Kombëtare

Nga Prof. Dr. Eshref  Ymeri   Para më shumë se një muaji dhe pikërisht më 16 tetor, në Hotel Tirana, u bë prezantimi i librit me titull “Çamëria, krahina më jugore e trojeve etnike shqiptare”. Libri ka

Një harresë e qëllimshme

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Para pak ditësh dhe pikërisht më 12 tetor, u përkujtua 60-vjetori i hapjes së Shkollës së Mesme  Pedagogjike në Vlorë (1958-2018). Tani ajo shkollë nuk funksionon më. Në vend të saj

Një intelektual me formim nacionalist

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në disa faqe interneti lexova para do ditësh një analizë të shkëlqyer të intelektualit të mirënjohur Fahri Dahri. Analiza titullohet “Fetishizimi i fesë ortodokse, qëllim fondamental për shfarosjen e etnisë shqiptare”. Në

ARTI I PËRKTHIMIT GOJOR

Rreth librit me të njëjtin titull të Prof. Dr. Eshref Ymeri Nga PROF. DR. HAJRI SHEHU   Këto ditë doli nga shtypi libri i profesor Eshref Ymerit, Arti i përkthimit gojor. Libri është botuar nga Intergrafika, me një