Tag Archives: Ndre Mjeda

Dom Ndre Mjeda, Liriku historik dhe gjuhëtari i shquar

Esse nga Luan Çipi   Ndre Mjeda lindi në Shkodër më 20 Nëntor 1866 në një familje të varfër, të ardhur nga fshati Mjedë dhe vdiq po në Shkodër, më 1 Gusht 1937. Ishte i biri i

SHKOLLAT SHQIPTARE JU PRESIN !

Nga At Gjergj FISHTA O.F.M.   ATDHEUT Në 115 vjetorin e botimit… Strofat janë të prekuna të gjitha ma vonë nga Autori. Kjo kangë e botueme së parit në vitin 1902 (libri i tretë i këndimit), u

GJUHA SHQYPE

Nga At Gjergj FISHTA O.F.M.: Pjesa e XI GJUHA SHQYPE Kjo kangë, nji nder ma të bukrat poezi lirike të At Fishtës, kje botue në rasen e pesëdhjetëvjetorit të themelimit të shkollës françeskane (1911), e kje vu