Tag Archives: Nando Martelini

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 15

Amerika “pagëzon”  Brazilin katër herë kampion botëror,(1994) dhe rrëfimet e fundit të   Martelinit Nga Skiftër Këlliçi Aty nga fillimi i viteve ’70 të shekullit të kaluar, për ta bërë popullor futbollin në një vend si Amerika,ku sportet

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 14

VAZHDON TREGIMI I MARTELINIT Nga Skifter Këlliçi Gjermanoperendimorët –tri herë kampionë të botës,(1990) Më 4 korrik të vitit 1990 në Tiranë ndodhi një nga ngjarjet më të befasishme dhe më tronditëse në historinë e Shqipërisë së periudhës

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 13

TREGON MARTELINI Nga Skifter Këlliçi Përsëri “tangoja argjentinase” me Maradonën dirigjent, (1986) Botërori i 13-të duhej të zhvillohej në Kolumbi. Por ajo u tërhoq për “halle familiare”, me fjalë të tjera se vendi ishte i rrënuar ekonomikisht

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 12

Nga Skifter Këlliçi Buzëqesh Italia, kampione e botës, buzëqesh dhe Martelini, (Spanjë 1982)   Kjo ndodh pas 44 vjetësh, pra që nga ajo ditë vere e vitit 1938, kur Italia ngadhënjente për të dytën dhe të fundit

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 11

Tregim inga Nando Martelini dhe unë Nga Skifter Këlliçi   Ngadhnjmi i tangos argjentinase, (1978) Kur në qershor stadiumet e Evropës boshatisen, në Argjentinë nis dimri, por një dimër i brishtë, që të sjell ndërmend javët më

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 10

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këlliçi Gjermania Perendimore, kampione pas 20 vjetësh, (1974) Në maj të vitit 1970,disa javë para se në Meksikë të fillonte botërori i nëntë i futbollit , pata pyetur

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 9

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këllici, Boston, SHBA Brazili, përgjthënjë zotërues i Kupës së Botës,(1970)   Eshtë hera e fundit në këtë cikël që do të përmend në titull emrin e Anton Mazrekut,

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 8

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këlliçi   Kupa e Botës mbetet në atdheun e futbollit, (1966)   #’ishte Anglia deri më 1966 në arenën e futbollit? Vetëm atdheu ku kishte lindur kjo lojë

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 7

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këllici, Boston, (SHBA)  Përësri Brazili,por…(1962)  Duke fluturuar në prill të vitit 1961 me anije kozmike rreth botës, rusi 37-vjecar,Juri Gagarin,realizonte ëndrrën e njeriut për t’u endur nëpër hapësirat

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 6

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këlliçi   Më së fundi…ngadhnjimi brazilian, (Suedi,1958)   Trishtimi i Martelinit   Në prag të këtij botërori që zhvillohej në Suedi, thuajse në tërë rruzullin tokësor jehonin tingujt