Tag Archives: Mit’hat Frasheri

DIMRI I PARË AMERIKAN PA MID’HAT FRASHËRIN TONË TË MADH

Nga Ilir Hysa PhD Sot, këtu në bregun verilindor të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, n’a mbërriti dëbora e parë e sezonit. Ndodh që, teksa bien si me përtesë, flokët e dëborës së bardhë të ngacmojnë kërshërinë

Mirëserdhe Mid’hat Bej Frashëri

Në ditën e kthimit të eshtrave në atdhe Nga Rashat Kripa   Kishim vite që të prisnim Mid’hat Bej. Ishim ne, nacionalistët që të prisnim. Nuk kishim luftuar duke thirrur  emrin tënd. Nuk kishim rënë nën emrin

RIATDHESIMI I ESHTRAVE TË MID’HAT FRASHËRIT – NJË PËRCJELLJE DINJITOZE NGA NJU JORKU

Nga Frank Shkreli Të shtunën që kaloi, më 10 Nëntor, 2018, në Nju Jork, më saktësisht në Qendrën Nënë Tereza, pranë Kishës Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës, u zhillua ceremonia për riatdhesimin e eshtrave të Mid’hat Frashërit. 

Medet s’ke nje shtatore!

Nga Reshat Kripa “Çë kam pasuri të tundshme ose të patundshme, libra, mobilla, karta, plaçka etj. i lë për krijimin’ e një “INSTITUT ALBANOLOGJIE” që të jetë një qëndër e studimevet shqipëtare, të mprojë, të shvillojë, të

VONË, POR MË MIRË VONË SE KURRË — KTHEHEN NË ATDHE ESHTRAT E MIDHAT FRASHËRIT

Nga Frank Shkreli Njoftohet se qeveria shqiptare ka vendosur që eshtrat e Midhat Frashërit, njërit prej nenshkruesve të Pavarësisë së Shqipërisë dhe njërit prej figurave më të dalluara të kulturës dhe letrave shqipe, të këthehen në Atdhe