Tag Archives: Luigj Gurakuqi

JA PSE SHEMBET LAVDIA E ATDHEUT

Nga Fritz Radovani   Shembja e Shtëpisë së Atdhetarit Luigj Gurakuqi në Shkoder ishte një “Parathanje”! Gjithmonë mbas një vrasjes së pabesë asht e shkrueme me “atë gjak” një Histori… AT ANTON HARAPI O.F.M., shkruen: “SI E

Luigj Gurakuqi, “vigani liberator”

Ese nga Luan Çipi Luigj Gurakuqi lindi në qytetin e Shkodrës, më 20 shkurt 1879  dhe ndërroi jetë në qytetin e Barit, Itali, më 2 mars 1925. Ishte veprimtar i shquar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues

PO MOS T’ ISHTE NJI’ KY BURRË, KURR N’ SHQIPNI S’ U NGRIT FLAMUR !

Nga Fritz Radovani   105 VJETORI I NGRITJES SË FLAMURIT NË VLONË… ■ATDHETARI LUIGJ GURAKUQI TREGON: “Kam pas nderin me qenë afritë prej Plakut të nderuem Jeronim de Rada . Tue u gjetë përpara t’amblit kangtar të

SHKOLLAT SHQIPTARE JU PRESIN !

Nga At Gjergj FISHTA O.F.M.   ATDHEUT Në 115 vjetorin e botimit… Strofat janë të prekuna të gjitha ma vonë nga Autori. Kjo kangë e botueme së parit në vitin 1902 (libri i tretë i këndimit), u