Tag Archives: Luan Çipi

IMAZHI I PASHUAR

Nga Luan Çipi Erdhën nga Amerika dhe ikën nusja dhe djali Dhe dy nipat e mi engjëllor, Nisi sërish, të më gërryej malli, Sikur kam humbur një mal me borë. Nuk e kam më Lukasin pranë, Ta

ISA BOLETINI, ME DY KOBURE

Ese nga Luan  Çipi   Isa Boletini ka lindur në fshatin Boletin të Shalës së Bajgorës të Kosovës, më 15 janar 1864 dhe u vra nga Malazezët në Podgoricë, më 23 janar 1916. Ai rrjedh nga një

MIRËSEERDHE QERIM VRIONI

Nga Luan Çipi Midis nesh erdhi Qerim Vrioni, Mjeshtër i hershëm i profilit elektrik, E pritëm te “ROSSi”, siç e do zakoni, E ulëm në një qoshe, si krye mik.   Studiuesi ka hapur për vendin një

MIGJENI, POET I MJERIMIT, PROTESTËS DHE SHPRESËS

Nga Luan Çipi   Millosh Nikolla, me pseudonimin MIGJENI, lindi në qytetin e Shkodrës, në një familje ortodokse, më 13 Tetor 1911 dhe vdiq ne Tore Pelice Torino Itali, më 26 Gusht 1938. Migjeni konsiderohet si një

PERENDIM DIELLI MBI SAZAN

Nga Luan Çipi S’ka mrekulli më të madhe: Dielli po zbret mbi Sazan! Ikin larg dhimbje e halle, Flakë të purpurta çdo anë! Ndërrojnë ngjyrë det e qiell, Gjithë natyra zbukurohet, Njësh duken: hënë e diell, -----

Mitrush Kuteli

Nga Luan Çipi   Dhimitër Pasko, lindi në qytetin e Pogradecit, më 13 Shtator 1907 dhe vdiq në Tiranë, më 4 Maj 1967. Ai ka qenë shkrimtar, njëri prej prozatorëve më të shquar të letërsisë sonë,  përkthyes

SËRISH NË VLORË

Nga Luan Çipi Erdhëm prapë në Vlorë, të gëzojmë beharin, Bukë e kripë e zemër të shijojmë tokë, I çmoj vlonjatët: të fundit, të parin Ata janë krenar dhe pse gjendja trokë. -----

FATOS ARAPI, POETI I ELEGJISË

Nga Luan Çipi   Fatos Arapi, u lind në vitin 1929 në qytetin e Vlorës. Ishte biri i Tolit dhe Katinës (mamatina), familje me veprimtari të shquar atdhetarie e qytetarie. Po atje ai kreu Shkollën Fillore 5

BULEVARDI I PORTOKALLEVE

-----

Dom Ndre Mjeda, Liriku historik dhe gjuhëtari i shquar

Esse nga Luan Çipi   Ndre Mjeda lindi në Shkodër më 20 Nëntor 1866 në një familje të varfër, të ardhur nga fshati Mjedë dhe vdiq po në Shkodër, më 1 Gusht 1937. Ishte i biri i