Tag Archives: Idriz Zeqiraj

DEMONSTRATAT E VITIT 1968 – ZGJIM KOMBËTAR

Nga Idriz Zeqiraj   “Historia fillon me ne”, – thonë pushtetarët aktual, mburracakë e hiçër, të Kosovës. Ata kanë uzurpuar, veç gjithëçka tjetër, edhe mediat. Asnjë medium, viziv apo shkrimor, nuk mori pjesë, për ta pasqyruar një

KULLA DHE SHTATORJA E DR. RUGOVËS, SIMBOLE TË KRENARISË SHQIPTARE

Nga Idriz Zeqiraj      E shumëdashura Familje Institucion Rugova,     I dashur kryeplak i fshatit Malaj, Demë Ali  Lajçi,     Të dashur rugovas ,    Të nderuar të pranishëm në këtë përurim  fisnik,        Fillimisht,

MËRGATA VLERËSON DHE NDERON ATDHETARËT

Nga Idriz Zeqiraj Në përvjetorin e 28-të të themelimit të Degës të LDK-së në Beneluks, Kryesia e saj, në konsultim me anëtarësinë, vendosi të nderojë me – Mirënjohje – disa dëshmorë, komandantë të luftës, veprimtarë të devotshëm të LDK-së dhe

PARKU MEMORIAL “DR. RUGOVA”, QENDËR HISTORIKE DHE TURISTIKE

Nga Idriz Zeqiraj      Prej vitesh ishte hedhë ideja e ngritjes të një shtatoreje, në fshatin e origjinës të Familjes Institucion Rugova, Malaj të Rugovës. Me kalimin e kohës, ideja për projektin në fjalë, po begatohej.

ILIRI LUFTOI ABUZIMIN DHE PËRÇARJEN

Nga Idriz Zeqiraj   Kanë kaluar dy dekada, nga ekzekutimi i ngeshëm i shefit të Emërgjencës të Luftës, Ilir Konushevcit dhe mikut të tij besnik, Dr. Hazir Mala, nga Tropoja, megjithatë, këta heronj nuk harrohen as tani,

PA LDK-NË, QEVERITË JANË DËSHTAKE

Nga Idriz Zeqiraj    Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Drita Millaku, ka bërë akuza dhe konstatime për LDK-në: 1) “Deputetët e LDK-së nuk japin nënshkrimet për Komisionin Hetimor të SHIK-ut; 2) Një pjesë e LDK-së, është pjesë aktive

DEMË ALI POZHARI I PARI I NACIONALISTËVE TË DUKAGJINIT

Nga Idriz Zeqiraj Demë Ali Pozhari u lind më 1905, në fshatin Pozhar të Deçanit. Arsimin fillestar e bëri në Kosovë, ndërsa Gjimnazin Jezuit e vazhdoi në Shkodër. Historia e Familjes Pozhari daton që prej tre shekujsh.

DY AMANETET E PËRDHOSURA TË PRESIDENTIT RUGOVA

Nga IDRIZ ZEQIRAJ      Presidenti Rugova ishte i pakët në fjalë, por i saktë në mendime. Popullit i la një trashëgimi të begatë mësimësh, urtësish, porosish. Në mes tyre po i shquajmë dy sosh:    

NË LUDWIGSBURG PËRKUJTOHEN VËLLEZËRIT GËRVALLA DHE KADRI ZEKA

Nga IDRIZ ZEQIRAJ        Qendra Kulturore Sportive “Bardhosh Gërvalla”, në Ludwigsburg, me kryetar Bedrush Nezaj, në bashkëpunim me Shoqatën Kulturore “Kadri Zeka”, në Kichheim-Teck, me kryetar Taxhedin Bakiu dhe Shoqatën e Krijuesëve Shqiptarë në Gjermani, me

KOSOVËS PO I GODITËN VAJZAT DHE DJEMTË

Nga IDRIZ ZEQIRAJ Jemi dëshmitarë të një h të madh, madje, deri në tradhti kombëtare. “Bisedimet me Serbinë do të jenë vetëm teknike dhe kurrë politike”, – çirreshin kryeministri Hashim Thaçi dhe lëvriçka Editë Tahiri. Kjo e dyta,