Tag Archives: Hysen Ibrahimi

Mësimi i gjuhës amtare, detyrë e shenjtë e çdo mërgimtari

Duke lexuar  librin VEPRA 2 “ARSIMI SHQIP NË SUEDI” të Hysen Ibrahimit Nga Viron Kona “Se Zoti vet e tha me gojë,/Që kombe shuhen përmbi dhe`,/Po Shqipëria do të rrojë,/Për të, për të luftojmë ne.”  (Nga “Himni

Daci: Mërgimtarët duhet ta kenë përfaqësuesin e vet në Parlamentin e Kosovës

Mërgimtarët, të cilët po kalojnë pushimet këto ditë në Kosovë, shpesh kanë vërejtjet e tyre lidhur me trajtimin që iu bëhet atyre në Kosovë. Ndërkaq, shtresa intelektuale e mërgatës, e konkretizon më shumë, kur thotë se nuk

Mitrovica, qëndresë dhe paqe

Mbresa nga vizita një ditore në Mitrovicë, më 19 gusht 2017 Nga Viron Kona   Më 19 gusht  2017, së bashku me sociologun e njohur shqiptar prof. dr. Zyhdi Dervishi, me studiuesin dhe gazetarin Nuri Dragoj, si