Tag Archives: Gjergj Kastrioti Shkenderbeu

SHQIPTARËT TË BASHKUAR PËRSËRI NË VATIKAN RRETH GJERGJ KASTRIOTIT SKENDERBE

Nga Frank Shkreli   Çfarë ndryshimi sjellin 50-vjetë. Ndryshim për më mirë!  Ishte viti 1968 kur Kombi shqiptar shënoi 500-vjetorin e vdekjes së Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti-Skenderbeut.  Shqiptarët e larguar nga Atdheu prej regjimit komunist të Enver

GJERGJ KASTRIOTI – SKENDERBEU SI UDHËRRËFYES I SHQIPTARËVE DHE SHËMBULL I SHKËLQYER I DIASPORËS

Nga Frank Shkreli   Në kuadër të aktiviteteve të Vitit Mbarëkombëtar 2018, kushtuar Gjergj Kastriotit – Skënderbeut me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar të Shqiptarëve, në Prishtinë po mbahet një konferencë me pjesëmarrje nga

Trieshi ka nevojë për bustin e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

Nga Gjekë Gjonaj Lavdia e figurës më meritore  të popullit  shqiptar, i cili për 25 vite arriti t’i mbajë të gjithë shqiptarët në një shtet, aq mirë të organizuar, saqë  të gjitha luftërat dhe ofensivat arriti t’ fitojë

Ushtarakët Shqiptaro Amerikanë në lirim dhe rezervë rreth Heroit Kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbej

Nga Keze Kozeta Zylo   I madh në emër, i madh në forcë e pushtet/ Në altar të fitores zuri vend plot dinjitet. Edmund Spenser Pak muaj na ndajnë, kur Shoqata Shqiptaro Amerikane e Ushtarakëve në rezervë