Tag Archives: Gjergj Fishta

LAHUTA NUK KËNDON MË PËR SHQIPËRI DHE PËR SHQIPTARË!

Nga Frank Shkreli   Unë nuk e di se ku qendron e vërteta mbi këtë çështje, por i vjen një erë shumë e keqe: nëse është pranuar ose jo propozimi i Serbisë për të regjistruar Lahutën si

RILINDJE APO RINGJALLJE…

Përgatiti Fritz Radovani      GJAKSORVET Ndalnju! Ku véni burra?… Pash Zotin, lshoni hutat! Pse teper gjak asht derdhun, Pse teper bajtë kem’ futat: Prej vaj’t na asht marrun zani… Medet, o qiellë, medet!… -----

AT’ GJERGJ FISHTA

Ese nga Luan Çipi Gjergj Fishta, lindi më 23 tetor 1871 në Fishtë të Zadrimës dhe u quajt Zef, dhe vdiq në qytetin e Shkodrës, më 30 dhjetor 1940. Ishte i biri i Ndokë Simon Ndocit dhe Prendes

GJUHA SHQYPE

Nga At Gjergj FISHTA O.F.M.: Pjesa e XI GJUHA SHQYPE Kjo kangë, nji nder ma të bukrat poezi lirike të At Fishtës, kje botue në rasen e pesëdhjetëvjetorit të themelimit të shkollës françeskane (1911), e kje vu