Tag Archives: Gjekë Gjonaj

Kosova për mua është një dashuri e pakushtëzuar që më frymëzon

Mbresa nga shënimi i 10-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës në Podgoricë Nga Gjekë Gjonaj Dhjetë vite më parë, më 17 shkurt 2008, Kuvendi i Kosovës përmes një deklarate të nënshkruar nga deputetët e Republikës, veç atyre serbë,

Shkollat shqipe duhet të mbajnë emra të figurave shqiptare e jo emërtime sllave me idologji komuniste

Nga Gjekë Gjonaj   Institucionet shkollore  me mësim në gjuhën shqipe në Malin e Zi ,  ende vazhdojnë të mbajnë emërtime sllave nga periudha e komunizmit. Kjo bëhej në bazë të kritereve ideologjike dhe kornizave partiake e

Themelimi i Shkollës së muzikës dhe baletit, lajm i gëzueshëm për Malësinë

Nga Gjekë Gjonaj    Malësia  kurrë nuk ka pasur një shkollë të muzikës e baletit.  Themelimi i një institucioni të tillë  shihet si shumë urgjent.  Ka vite që çështja e themelimit  të kësaj shkollë  ka mbetur pezull

Vdis që të të nderoj

Nga Gjekë Gjonaj   Në ceremoninë mortore të piktorit të mirënjohurë shpitar, maestro  Rudi Gogës në Ulqin, m’u kujtuan fjalët e një shkrimtari anglez që ka thënë:” Më mirë u thoni fjalët e mira njerëzve të mirë

Gjuha shqipe të “mjekohet” me shumë ngut

Mendim rreth librit “ Urgjenca gjuhësore” të Gjovalin Shkurtajt   Nga Gjekë Gjonaj, Ulqin Akademiku Gjovalin Shkurtaj gjuhësisë shqiptare   i dhuroi edhe një libër të vlefshëm. Një vepër me vlera të veçanta për të gjthë shqiptarët. Për

Sofër e shtruar e shprehjes së lirë të shqiptarëve

Nga Gjekë Gjonaj   Me emërimin e Këshillit Programor të Kohës Javore, nga Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve  para një viti,  gjendja në gazetën “ Koha Javore” ndryshoi për  mirë. Ajo tashmë, siç  jeni në dijeni, është shndërruar