Tag Archives: Gjekë Gjonaj

Një pasdite në Shkodër me veprimtarin e çështjes kombëtare Tomë Jakaj

Nga Gjekë Gjonaj Para dy vitesh në njërin prej restoranteve të bukura të Shkodrës u takova me mërgimtarin Tomë Jakaj, bir i respektuar i familjes Jakaj të fshatit Ranoc-Zllakuqan, Komuna e Klinës, në rrafsh të Dukagjinit, Kosovë.

Trieshi ka nevojë për bustin e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

Nga Gjekë Gjonaj Lavdia e figurës më meritore  të popullit  shqiptar, i cili për 25 vite arriti t’i mbajë të gjithë shqiptarët në një shtet, aq mirë të organizuar, saqë  të gjitha luftërat dhe ofensivat arriti t’ fitojë

Ngritja e përmendores Adem Demaçit në Nju-Jork ide fisnike

Nga Gjekë Gjonaj Nisma e grupit nismëtar  për ngritjen e një shtatoreje ( përmendoreje) Adem Demaçit në Nju – Jork  është  lajm i mirë  dhe i gëzueshëm për të gjiithë shqiptarët kudo që ndodhen. Kjo ide e 

Futbollistët e zemrës

Emocionet pozitive të  Kupës së Botës 2018 Nga Gjekë Gjonaj   Pavarësisht se në kampionatin e sivjetshëm botëror të futbollit, i cili po mbahet në Rusi, nuk marrin pjesë asnjëra prej dy shteteve shqiptare, Shqipëria dhe Kosova,

Edhe një vepër bamirësie e Fondit Humanitar “ Trieshi” në Nju-Jork

Nga Gjekë Gjonaj   Familja pesëanëtarëshe e Nikollë Hasanaj nga Treshi, e cila me vite ka jetuar në lagjen Mali i Kakarriqit në Podgoricë në gjendje jo të mirë të banimit, nga tani e tutje do të

Pak më shumë respekt për krijuesit e artit, kulturës e shkencës

Nga  Gjekë Gjonaj  Shënimi  i njëvjetorit të  vdekjes së piktorit akademik nga Ulqini Rudi Gogës, organizuar  në qytetin e tij të lindjes të  premten   e kaluar  nga Shoqata e Intelektualëve “ Art Club”, ishte  i qëlluar dhe

Gjekë Gjonaj me një monografi mbi historikun e parlamentarizmit shqiptar në Malin e Zi

-Tribuna Shqiptare e përgëzon autorin që e lexojmë herë mbas here tek Tribuna dhe i urojmë suksese me librin e tij! Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Deputetët shqiptarë në Malin

Mali i Zi në prag të zgjedhjeve presidenciale

Vonesa e kandidaturave për president në dëm të shoqërisë malazeze Nga Gjekë Gjonaj Qytetarët e Malit të Zi më 15 prill 2018  do të dalin në vendvotime për të zgjedhur kryetarin e shtetit. Deri në ditën e

Në pritje të pushtetit të ri vendor në Ulqin

Nga Gjekë Gjonaj   Komunikimet  e para zyrtare  për formimin e pushtetit të ri vendor në Ulqin ende nuk kanë filluar.  Të gjitha forcat politike që kanë fituar të drejtën e përfaqësimit në parlamentin lokal  në zgjedhjet

Shqiptarët në Malin e Zi dhe gjuha e tyre amtare

Kujdesi ( i munguar ) ndaj gjuhës shqipe Nga Gjekë Gjonaj   Derisa popujt e tjerë të botës së qytetëruar e vlerësojnë rëndësinë e gjuhës amtare, e ruajnë, e respektojnë , e kultivojnë,   e përparojnë, e pastrojnë,