Tag Archives: Eqerem Canaj

Në Vlorë, mes katër njerëzve të penës

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Pak kohë më parë, prej datës 07 deri më 22 qershor, bashkë me shoqen e jetës, Havanë, i kaluam pushimet në Vlorë, në Plazhin e Ri, në Ujët e Ftohtë. Pushuam

Atdhedashuria është top që shëmb çdo kështjellë

Nga Nuri Dragoj   Monografia që i kushtohet prijësit popullor Cane Miftar Smokthinës, na njeh krahas jetës dhe veprimtarisë së këtij trimi, edhe me lëvizjet antiosmane të shqiptarëve në trevat jugore, të cilat erdhën duke u organizuar

Misteret e Çatisë së Gjarpërinjve

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Këtu e dy vjet të shkuara, shkrimtari vlonjat Eqerem Canaj, pati botuar romanin me titull “Çatia e gjarpërinjve”. Para se ta niste për në shtypshkronjë, ai ma pati dërguar me postë