Tag Archives: Dr. Nuri Dragoj

Poeti që kërkon një strehë

Nga Nuri Dragoj Mihal Gjergjin e shohim përditë majë biçikletës, shpotitës dhe të rrëmujshëm njëkohësisht, me vështrim tej mbi male, ndaj duket sikur nuk është mbi biçikletë, por mbi Olimp. E e shohim përherë në kërkim të

Një libër me vlerë për historiografinë shqiptare

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   I nderuar z. Nuri Dragoj! Duke u njohur me punimin tuaj, mjaft interesant, “Përmeti dhe Lufta e Dytë Botërore 1939-1944”, bindem edhe më shumë në faktin që puna e historisë është

Pse ndodhin incidente midis dy shteteve fqinjë?

Greqia nuk ka hequr dorë nga Vorio-Epiri Nga Nuri Dragoj   Vrasja e shtetasit grek, Kostandinos Kacifas, nga fshati Bularat i nënprefekturës së Gjirokastrës, i cili kreu një akt terrorist në territorin e Republikës së Shqipërisë, ka

Interesat e mëdha nuk pyesin për miqësira, paratë trazojnë botën

Çështja shqiptare ende në udhëkryq   Nga Nuri Dragoj   Këto ditë mediat kanë shkruar dhe folur për miliona euro që Greqia financon për kishin ortodokse, për politikën, median, për sektor të ndryshëm të rëndësisë së veçantë,

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?

Shënime për librin e shkrimtarit Viron Kona “Kur vjen Sokoli”   Nga Nuri Dragoj   Shkrimtari Viron Kona na tregon me profesionalizëm dhe dashuri se çfarë ndodh “Kur Vjen Sokoli”, mësuesi shqiptar me banim në Boras të

Me mirënjohje ndaj një intelektuali nacionalist

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në Portalin “Tribuna Shqiptare” të datës 04 korrik 2018, studiuesi dhe publicisti i mirënjohur dr. Nuri Dragoi kishte botuar artikullin me titull “Meraku i një patrioti dhe hija e varrezave greke”,

Meraku i një patrioti dhe hija e varrezave greke

(Prof. Dr. Eshref Ymeri, intelektuali që rri pa gjumë për Shqipërinë)   Nga Nuri Dragoj   Prof. Dr. Eshref Ymeri është nga të paktët intelektual që flet e shkruan përditë në dobi të çështjes kombëtare. Kam lexuar

NUK KAM GUXIM TA LEXOJ DERI NË FUND!

“Prapaskenat e konferencës së Londrës”. Libër i autorit Nuri Dragoj Nga Kadri Tarelli   Titulli i shkrimit, nuk është gjetje letrare e bukur, por një ndjesi që provova që në faqet e para të librit “Prapaskenat e

Pa Mitrovicën nuk ka kuptim Kosova

Politika kombëtare nuk duhet ta harroj për asnjë çast “çështjen Mitrovica”   Nga Nuri Dragoj, doktor i shkencave historike   Libri i Ramadan Kelmendit “Gërshetime faktesh në përplasjet politke”, na tregon se Mitrovica është zona e betejave

Në Këlcyrë, varreza greke dhe italiane

Athina kërkon të legalizoj teorinë e Vorio-Epirit Nga Nuri Dragoj   Qeveria shqiptare pranoi zgjerimin e varrezave greke në Këlcyrë e Bularat, madje mori përsipër të gjej edhe varret e ushtarëve grekë të rënë gjatë Luftës Italo-Greke,