Tag Archives: Dr Ibrahim Rugova

PARKU MEMORIAL “DR. RUGOVA”, QENDËR HISTORIKE DHE TURISTIKE

Nga Idriz Zeqiraj      Prej vitesh ishte hedhë ideja e ngritjes të një shtatoreje, në fshatin e origjinës të Familjes Institucion Rugova, Malaj të Rugovës. Me kalimin e kohës, ideja për projektin në fjalë, po begatohej.

NË ZVICËR PËR NGRITJEN E MEMORIALIT Dr. IBRAHIM RUGOVA BASHKËATDHETARËT DERI ME DATËN 2018-05-26 GRUMBULLUAN 70890 FRANGA DHE 2770 EURO

Abas Fejzullahi TSh

Nga Zvicra, Abas Fejzullahi  Shkrimi mund të lexohet edhe në formatin PDF Më datën 2018-05-26 në ora 19, në klubin Dardania në Zofingen të Zvicrës Nënkëshilli për ngritjen e Memorialit Dr.Ibrahim Rugova i themeluar më 2018-03-31 në

KONTRIBUTI I PRESIDENTIT HISTORIK DR. IBRAHIM RUGOVA NË SHTETFORMIMIN E KOSOVËS

Nga Frank Shkreli   Të ënjten, me rastin e Ditës së Presidentit të Republikës së Kosovës, në Muzeun e Republikës së Kosovës u hap ekspozita “Kontributi i Presidentit Historik Dr. Ibrahim Rugova në Shtetformimin e Kosovës”.  Ftesës,

BASHKËATDHETARËT NGA KURBETI NË ZVICËR NDIHMOJNË NGRITJEN E MEMORIALIT Dr. IBRAHIM RUGOVA NË MALAJ TË RUGOVËES NË KOSOVË

Abas Fejzullahi TSh

Nga Abas Fejzullahi             Bashkëatdhetarët në Zvicër, për Memorialin e Dr. IBRAHIM RUGOVËS në fshatin Malaj në Rugovë bashkia e Pejës në Kosovë, prej datës 2018-04-01 deri më 2018-05-05  grumbulluan 47970 Franga Zvicërane dhe 1250 Euro.

DY AMANETET E PËRDHOSURA TË PRESIDENTIT RUGOVA

Nga IDRIZ ZEQIRAJ      Presidenti Rugova ishte i pakët në fjalë, por i saktë në mendime. Popullit i la një trashëgimi të begatë mësimësh, urtësish, porosish. Në mes tyre po i shquajmë dy sosh: