Tag Archives: Dr. Gëzim Alpion

Disa pyetje për Qeverinë me rastin e 5-vjetorit të peticionit për Rrugën e Arbërit

16,000 përkrahës kërkojnë që peticioni të pranohet formalisht nga Kryeministri Edi Rama 18 Mars 2018 Nga Gëzim Alpion & Grupi i Lobimit Sot është 5-vjetori i peticionit online për Rrugën e Arbërit. Me këtë rast, falenderojmë të

Routledge boton veprën e Gëzim Alpion ‘Takimet e Civilizimeve: Nga Aleksandri i Madh tek Nënë Tereza’

Që nga 2008 ky libër është botuar nga 4 botues të ndryshëm në Angli, Amerikë dhe Indi   Nga Xhemail Peci* Londër, 14 Tetor 2017     Vepra e Dr Gëzim Alpion, sociolog në Universitetin e Birminghamit

Kombi shqiptar në zi për gjigandin e Albanologjisë: In memoriam për Dr Robert Elsie

Dr Gëzim Alpion Universiteti i Birminghamit, Angli   Mësova me keqardhje të thellë se sot u nda nga jeta Dr Robert Elsie, gjigandi i Albanologjisë, autori i më se 60 librave dhe i një numri shumë të

Lobimi për Rrugën e Arbërit tani kërkon drejtim të ri

Nga Dr Gëzim Alpion Angli 25 qershor 2017 Zhurma që filluan të bëjnë partitë kryesore në pranverën e vitit 2013 në lidhje me Rrugën e Arbërit më shtyri të konsultohem me disa intelektualë dibranë në Shqipëri dhe