Tag Archives: Botërori 2018

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 20

NGADHNJIMI GJERMAN DHE STONIMI I SHURDHAN I SAMBAS BRAZILIANE, (2014)   Nga Skifter Këlliçi Më 1950, plot 54 vjet pas tragjedisë së  përjetuar  në stadiumin “Marakana” të Rio de Zhaneiros, me nxënësi rreth 200 mijë shikuesish,  që,

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 19

“FLAMENKOJA” SPANJOLE PUSHTON BOTEN, (2010)  Nga Skifter Këlliçi    Lindur në shekujt e  Mesjetës në krahinat e Spanjës jugore, “Flamenco”, një lloj vallzimi i vrullshëm, dalëngadalë u përhap dhe u bë tradicional në tërë Spanjën. Madje në

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 18

Nga Skifter Këlliçi   Pas 24 vjetësh, Italia përsëri në fronin e kampiones, (2006) 198 vende morën pjesë në ndeshjet mënjanuesë të Botërorit ‘2006, nga ku për në fazën finale të tij u kualifikuan 32 skuadrat më

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 17

Nga Skifter Këlliçi   Brazili- për të pestën herë mbreti i botës, (2002) Më 1996 FIFA kishte marrë vendim që botërori  2002 të luhej për herë të parë në kontinetin aziatik dhe, saktësisht,  në Japoni dhe Korenë 

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 16

Nga Skifter Këlliçi Më së fundi Franca –Mis Bota, (1998) Siç e kemi parë, në ndeshjen përmbyllëse të Botërorit ’38, të zhvilluar në Paris, duke u ulur në tribunë pranë presidentit të FIFA-së, Zhyl Rime, presidenti i

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 15

Amerika “pagëzon”  Brazilin katër herë kampion botëror,(1994) dhe rrëfimet e fundit të   Martelinit Nga Skiftër Këlliçi Aty nga fillimi i viteve ’70 të shekullit të kaluar, për ta bërë popullor futbollin në një vend si Amerika,ku sportet

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 14

VAZHDON TREGIMI I MARTELINIT Nga Skifter Këlliçi Gjermanoperendimorët –tri herë kampionë të botës,(1990) Më 4 korrik të vitit 1990 në Tiranë ndodhi një nga ngjarjet më të befasishme dhe më tronditëse në historinë e Shqipërisë së periudhës

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 12

Nga Skifter Këlliçi Buzëqesh Italia, kampione e botës, buzëqesh dhe Martelini, (Spanjë 1982)   Kjo ndodh pas 44 vjetësh, pra që nga ajo ditë vere e vitit 1938, kur Italia ngadhënjente për të dytën dhe të fundit

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 11

Tregim inga Nando Martelini dhe unë Nga Skifter Këlliçi   Ngadhnjmi i tangos argjentinase, (1978) Kur në qershor stadiumet e Evropës boshatisen, në Argjentinë nis dimri, por një dimër i brishtë, që të sjell ndërmend javët më

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 10

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këlliçi Gjermania Perendimore, kampione pas 20 vjetësh, (1974) Në maj të vitit 1970,disa javë para se në Meksikë të fillonte botërori i nëntë i futbollit , pata pyetur