Tag Archives: Bajame Hoxha (Çeliku)

NJË GRUA QË PARALAJMËRON

PARA 25 VITESH RREZIKOI JETEN BASHKE ME FEMIJET, SOT IA KANE OKUPUAR SHTEPINE – NJË GRUAJE QË PARALAJMËROI VETEASGJËSIMIN ME GJITHË FËMIJË NË VITIN ‘1993, SOT IA KANË OKUPUAR SHTËPINË NË LUSHNJE   – BISEDË ME POETEN

PAK RADHË, PËR LIBRIN E RI TË BAJAME HOXHËS-ÇELIKU, “VAJET E PRANVERËS MASHTRUESE…”

Nga Prof. Murat Gecaj   Një lexues i vëmendshëm, ka parë këto ditë, të publikuar në Internet, një Bisedë, që zhvillova me poeten e shkrimtaren Bajame Hoxha-Çeliku, e përndjekur nga diktatura në Shqipëri dhe tani me banim,

I pavdekshëm brenda meje

Nga Bajame Hoxha(Çeliku)   I pavdekshëm brenda meje Në inboxin tënd kërkoj ndër vite Se mos një mesazh ka mbërritur nga ti, Dhe kur aty nuk gjej asgjë tënden Çdo ditë e bukur më mbytet nëpër sy.

“Amza” e një dhimbjeje të madhe

   ” Vajet e pranverës mashtruese”  të Bajame Hoxha (Çeliku) Ese nga Përparim Hysi           Titulli i kësaj “eseje” është paksa metaforike. U mundova disi dhe them se duhet të kem qëlluar në shenjë. Kam

NUK U BESOJA SYVE

Nga Bajame Hoxha (Çeliku)            Pas kaq vjetësh po hapen karta dhe unë pyes veten me keqardhje dhe më bën jashtëzakonisht përshtypje:si është e mundur që shumica e shkrimtarëve, njerëz me nivel të kenë qenë fuksa,