Tag Archives: AT PJETER MESHKALLA

PËRKUJTOJ AT PJETER MËSHKALLEN

Nga Fritz Radovani   21 Tetor 1946 Arrestohet në Tiranë At Pjeter MESHKALLA… U dënue dhe bani 15 vjet burg në Burrel dhe kampe shfarosje… U arrestue prap me “Revolucionin Kultural”, me 29 Prill 1967 në Shkoder

A DUHET T’ KISHTE SHKODRA..?

Nga Fritz Radovani   25 SHTATOR 1901 U lé në Shkoder At Pjeter MESHKALLA S.J. Ka perfundue studimet per Meshtar në Linz t’ Austrisë, dhe erdhi në Shqipni. Filloi punen si mësues në shkollen e Jezuitve në

INSTITUTI PEDAGOGJIK SHKODER ME 29 PRILL 1967, ORA 17.00…

Nga Fritz Radovani   AI FITOI ! Ditë e paharrueshme në historinë e qytetit të Rozafës së thinjun. Ashtu ndodhi, si kishte parashikue At Mëshkalla. Atë ditë u organizue një mbledhje e Frontit të Lagjës “Tre Heronjë”,

“STILLE NACHT” TEK URA VAJGURORE – BERAT …

Nga Fritz Radovani 1952 SHQIPNIA – NJË COPË TOKË E RRETHUEME N’ TELA ME FERRA! Oborre burgjesh e hetuesishë gjithkah të rrethuem në tela me ferra… Mbi muret e nalta të veshun me tela me ferra shihej

AI ISHTE !

Nga Fritz Radovani   “Na nën dhé  e ju mbi dhé,  por na jemi ma të fortë se ju!” At P.Meshkalla S.J.   E njohta… Ai ishte!… E pashë atë ditë tue predikue, me 29 prill 1967,