Monthly Archives: November 2018

TAKIMI I AUTORIT ME PERSONAZHET E TIJ – 2

Nga SOTIR ATHANASI ( Paramnezi*) – Domethënë se s’kam gabuar, ndonëse e pashë vetëm pak sekonda. Por nuk e kuptoj: çfarë bënte dhe pse iku.? Ai ngrijti supet. Shpërfillja e tij nuk më pëlqeu: – Përgjonte? –

Poliglotia amerikane thur vargje për Shqipërinë: Me shpirt jam shqiptare

Kerri Huper, amerikania e verbër që shkruan poezi në shqip Nga Skifter Këlliçi   Në vitin 1959 mbeta i mahnitur kur Ervin Levini, student gjermano-lindor, më tregoi vargje të Gëtes, që i kishte përkthyer në shqip. Madje,

NJË VËSHTRIM PËR PUNËN E RESPEKTUAR TË STUDIUESIT QERIM VRIONI

Nga Shpendi Topollaj Pas botimit të një sërë artikush dhe librash seriozë mbi historikun e fotografisë shqiptare, studiuesi dhe fotografi Qerim Vrioni, paraqitet së fundi me librin e ilustruar “Pikëllimi në një foto të vjetër”, botim mjaft

Cila është dita e çlirimit?

Nga Reshat Kripa   Në këtë ditë festive të 28 nëntorit, ditës së përvjetorit të Shpalljes së Pavarësisë Kombëtare dëgjojmë edhe disa zëra korbash të zinj që, për ta errësuar këtë ditë të shënuar të kombit shqiptar,

LOPA, AGJENTE E IMPERIALIZMIT AMERIKAN!..

Ndodhi gazmore nga historia e Radio Tiranës Me rastin e 80-vjetorit të themelimit të saj, (20 nëntor 1938-2018) Nga Skifter Këlliçi   Megjithëse ka brirë, vec ndonjë fëmije,askush nuk trembet kur sheh t’i kalojë pranë ndonjë lopë.Shumë-

I SHKRETI SHKAM !..

Nga Fritz Radovani   E BAHEJ TYM…SHKA SHTYNTE SHTJELMI I TIJ ZHDUKEJ, SI MOS T’ ISHTE N’ KËTE BOTË, RROKULLISEJ AI SHKAM E ME TE FISE TË TANA… AH SHKAM, O SHKAM…Persa Shekuj.., shumë t’ ra me

VENDIMI I QEVERISË I VONUAR. POR, MA MIRË VONË SE KURRË…

Abas Fejzullahi TSh

Nga Abas Fejzullahi   Një vështrim lidhur me rrjedhat në Kosovë, rreth Vendimit të Qeverisë për masat e ndërsjellta, prej 100 %, ndaj Serbisë, shkak i bllokimit të vendit për t’ i gëzuar të drejtat e CEFTA-s

Dita e Flamurit

Nga Reshat Kripa   Ky shkrim i dedikohet një ngjarjeje të jashtëzakonshme që ka ndodhur në qytetin tim të lindjes, në Vlorë, në kremtimin e ditës së pavareësisë në vitin 1991, një ditë e papërsritshme kur në

ISHIM EDHE NE NË KANADA

Nga Luan Çipi   Ishim edhe ne të dy në Kanada Mes borës, ftohmës, shqotës, Ndaj them: si vendi ynë s’ ka Është më i  miri i botës!   -----

JA PSE SHEMBET LAVDIA E ATDHEUT

Nga Fritz Radovani   Shembja e Shtëpisë së Atdhetarit Luigj Gurakuqi në Shkoder ishte një “Parathanje”! Gjithmonë mbas një vrasjes së pabesë asht e shkrueme me “atë gjak” një Histori… AT ANTON HARAPI O.F.M., shkruen: “SI E