Monthly Archives: September 2018

Pëshpëritet për një riuzurpim të tokës tonë?!

Nga Xhafer Leci Komuna e Gjilanit në vitin 1976 dhunshëm nga sistemi komunsit titoist, në pjesën më të bukur të qytetit, na kanë uzurpuar 28 ari, nga gjithsejt 42 ari sa kishim atëherë. Po kaq tokë ia

T’ia rikthejmë Prizrenit Shqiptarizmën e Humbur

Nga Shoqata e Intelektualëve Shqiptarë “Trojet e Arbrit”   Thirrje e Shoqatës se Intelektualeve Shqiptarë “Trojet e Arbrit” për përkrahje financiare për ndërtimin e Monumentit të Gjergj Kastriotit- Skënderbeut dhe ndërtimit te Muzeut Kombëtar me emrin Gjergj

MASKA PREJ BALTET !

NGA AT PJETER MESHKALLA s.J. H I P O K R I Z I A Hipokriti kërkon të duket ndryshe nga ç’është. Shtihët si i mirë për të gënjyer të tjerët. (Nga Fjalori). Mos iu afro Perendisë

SFIDA E NJË PËRKTHYESI

Nga SOTIR ATHANASI        adoleshent 3. (Nga cikli: PRELUD I BRAKTISJES, ose STADI “XHA GORJO”) Unë u befasova. S’e di se si do të kishit reaguar ju përpara këtij sinqeriteti fëmijëror. Ajo akuzonte. Dhe e bënte këtë me

Një intelektual me formim nacionalist

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Në disa faqe interneti lexova para do ditësh një analizë të shkëlqyer të intelektualit të mirënjohur Fahri Dahri. Analiza titullohet “Fetishizimi i fesë ortodokse, qëllim fondamental për shfarosjen e etnisë shqiptare”. Në

Ante`

Nga Viron Kona   Më ka mbetur në mendje kujdesi që tregojnë suedezët për mjedisin, drurët dhe gjelbërimin. E pyeta Sadulla Zendelin – Dajën1), nëse edhe në qytetin Nybro ku ai kishte punuar 27 vjet mësues i

MAQEDONIA: NJË VEND I VOGËL ME NJË PROBLEM GJIGANT RUS

Nga Frank Shkreli   Kanë mbetur vetëm edhe disa ditë kur në Maqedoni do të mbahet referendumi për ndryshimin e emrit të vendit nga Republika e Maqedonisë në “Republika e Maqedonisë së Veriut”. Është zhvilluar një fushatë

Dy artikuj të Kolë Macës në shtypin italian

Nga Qerim Vrioni   Një nga fotografët më të shquar shqiptar të gjysmës së parë të shekullit të kaluar, mbetet pa dyshim Kolë Maca (1882-1945). Mësimet e para në lëm të “dhomës së errët”, ai i mori

ME INTELEKTUALIN E TALNTUAR PROF. MUHARREM JAKUPI

Nga Qatip Mara   E kam njohur në vitet 70-të të shekullit të kaluar në qytetin e Selenicës Vlorë.Prindërit e tij të urtë,të dashur ishin gjitonë me familjen e motërs sime.Babai tij kishte sfiduar vështirësitë e shumta.

Shakaxhiu ?!

 “Ha-ha bëjnë krushqit       Ha-ha dhe nusja”                  Popullore    (tregim) Nga   Përparim   Hysi   Ky, shakaxhiu, jam unë. Jam apo nuk jam shakaxhi, është si ajo”batuta” shekspirjane