Monthly Archives: May 2018

UDHËTIMI I SHËNDETSHËM I LIBRIT TË SHTYPUR, ATIJ DIGJITAL DHE BIBLIOTEKËS

Ky shkrim mund të lexohet dhe në formatin PDF Evis ÇELO (Ph.D) MSc. Albert HABAZAJ Harikla BEDULI Department of Foreign Languages Central Library “Nermin Vlora Falaschi”, University “Ismail Qemali”, Vlorë, ALBANIA e-mail:evis.celo8@gmail.com e-mail: bertbiblioteka@gmail.com email: ikla82@yahoo.it  

GAZETARIA — NJË PROFESION I RREZIKSHËM: Dhunohet gazetari shqiptar

Nga Frank Shkreli   Gazetarët nuk janë ushtarë as policë. Ushtrimi i gazetarisë mbetet një profesion i rrezikshëm në shumë vende të botës.  Por, mbrojtja e fjalës së lirë dhe e gazetarëve në krye të ushtrimit të

Ne që duam turpin

Nga Aurel Dasareti *    Kriminelët mund të thyejnë Ligjet dhe Rregulloret sepse e dinë se nuk do të ballafaqohen me pasojat. Megjithatë, shumë shpejt gjithçka do të kthehet kundër tyre, do të përballen me një fund të

88 VJET RRETH PLANETIT TE BOTEROREVE TE FUTBOLLIT – 7

TREGOJNE NANDO MARTELINI, ANTON MAZREKU DHE UNE Nga Skifter Këllici, Boston, (SHBA)  Përësri Brazili,por…(1962)  Duke fluturuar në prill të vitit 1961 me anije kozmike rreth botës, rusi 37-vjecar,Juri Gagarin,realizonte ëndrrën e njeriut për t’u endur nëpër hapësirat

DRITEROI I VËRTETË, NË LETRAT E DASHURISË!

Nga Kadri Tarelli   Jemi mësuar, që poetët, shkrimtarët dhe krijuesit në përgjithësi, t’i vlerësojmë, t’i nderojmë, madje edhe t’i përfytyrojmë si portrete dhe personalitete në gjininë e artit, nëpërmjet shkrimeve të tyre dhe kritikave, apo çka

PARKU MEMORIAL “DR. RUGOVA”, QENDËR HISTORIKE DHE TURISTIKE

Nga Idriz Zeqiraj      Prej vitesh ishte hedhë ideja e ngritjes të një shtatoreje, në fshatin e origjinës të Familjes Institucion Rugova, Malaj të Rugovës. Me kalimin e kohës, ideja për projektin në fjalë, po begatohej.

NË ZVICËR PËR NGRITJEN E MEMORIALIT Dr. IBRAHIM RUGOVA BASHKËATDHETARËT DERI ME DATËN 2018-05-26 GRUMBULLUAN 70890 FRANGA DHE 2770 EURO

Abas Fejzullahi TSh

Nga Zvicra, Abas Fejzullahi  Shkrimi mund të lexohet edhe në formatin PDF Më datën 2018-05-26 në ora 19, në klubin Dardania në Zofingen të Zvicrës Nënkëshilli për ngritjen e Memorialit Dr.Ibrahim Rugova i themeluar më 2018-03-31 në

MARRSHONTE SHQIPNIA SOCIALISTE ME KAMPE SHFAROSJE

Nga Fritz Radovani   1948 –1950 NGA MIRDITA E MBYTUN NË GJAK NË KAMPIN E SHFAROSJES PER NDERTIMIN E REZERVUARIT TË KËNETËS SË BEDENIT… 1898 Kashnjeti i Mirditës i dhuroi Atdheut një nga Klerikët ma të nderuem

Ç`më thoshte babai…

Nga Viron Kona “Besnikëria e verbër, është armiku më i madh i së vërtetës.”                                          Anonim 1. Babai më thoshte mos u merr me politikë, zgjidh një rrugë tjetër më të thjeshtë në jetë, nuk mendoj se

LUFTA E VLORËS, 1920 NË HISTORINË KOMBËTARE DHE NË KËNGËN E POPULLIT

Një këndvështrim i ri për epopenë e Njëzetës (29 maj-3 shator 1920) “Lufta e Vlorës-Historia në Epikën historike”, studim monografik i autorit Albert Habazaj përgatiti Vangjel SAKO, gazetar Lufta e Vlorës, 1920 është ngjarje historike e rëndësisë