Monthly Archives: December 2017

Gëzuar Vitin e Ri 2018!

Tribuna Shqiptare   Të nderuar lexues dhe bashkëpunëtor të Tribunës Shqiptare, do të deshëm t’u uronim Juve dhe familjeve Tuaja, gëzuar Vitin e Ri 2018! Ju urojmë shëndet dhe gjithçka Ju dëshironi, një vit i mbarë pêr

Takim frytdhënës me priftin atdhetarë Dr. Don Shan Zefi

Nga Ndue Oroshi Në kuadër të takimeve intenzive që po zhvilloj në Kosovë sot pata kënaqësinë të takoj dhe të shkembejmë biseda frytdhënëse me priftin atdhetarë , studiuesin dhe intelektualin e shkëlqyer të kombit shqiptarë Dr.Don Shan

HAXHI BANI, NJË BURR I RRALLE VLORE

Jetëshkrim i shkurtër, nga Luan Çipi   Kam dashur qysh herët të shkruaj për Haxhi Ali Banin, jo thjesht si një detyrim familjar, (jo se ishte babai i Hanëmes, gruas time, pra vjehrri im i dashur), por

A mund të kërkojmë drejtësi prej shkelësve dhe mohuesve të saj ?

Nga Musa Sabedini   Seancat gjyqësore janë çështje edukimi dhe problem psikologjik i të akuzuarve ndaj trupit gjykues, por mos njohja e trupit gjykues, paragjykimet ndaj trupit gjykues, mos bindja ndaj trupit gjykues ose fyerja dhe ofendimi

NAFTA E ZEZË PËR DITË TË BARDHA NË SHQIPËRI

Nga Prof. Asoc. Dr. Vangjel Kici/Toronto   Të shtetëzohet (nacionalizohet) nafta dhe gazi në Shqipëri. Të prishen të gjitha marrëveshjet koncesionare antishqiptare të naftës dhe të gazit në Shqipëri. Perspektiva naftëgazmbajtëse e Shqipërisë, dhe e Kosovës, është

KUJTIME TË PËRMALLSHME

Tregim i jetuar Nga Leonora N. Lami Në shkollë, i ulur në bangon e fundit nuk shquaja mirë shkrimin e profesorit në dërrasën e zezë, shkruante një njeri i njohur, dhe e qortoja me vete profesorin për

NJË TRADITË E BUKUR

Programi fëmijëve të shkollës shqipe “Gjuha Jonë” Nga Vlashi Fili Është bërë traditë tashmë, në shkollën shqipe “Gjuha Jonë”, në Filadelfia, që dy herë në vit, në përfundim të gjysmës së parë të vitit shkollor, në prag

“PRELUD I BRAKTISJES”

Seri tregimesh (Kërkoni me emrin e autorit për të lexuar tregimet) Nga SOTIR ATHANASI                Pse bëhen kaq të këqinj të rriturit, xhaxhi Shpëtim? Pse janë kaq pa turp?       

“IN HOC SIGNO VINCES”

Përgatiti Fritz Radovani                                AT  GJERGJ  FISHTA O.F.M.     “IN  HOC  SIGNO  VINCES”                   “ME  KËTE  SHENJË  DO  TË  FITOSH” Tue zbardhë mosha dhetepestë e jona Atje prej shtojesh s’ Anadollit t’ plleshem Hanza pergjakshem,

Praga, Prishtina, Tirana…

Nga Migjen Kajtazi   Rrëfimi im për vizitën në kryqytetin çek Pragë përmban dy periudha. E para fillon kështu : Jam duke u kthyer nga vizita disa ditore në Pragë e ashtu i ulur në ulësen e aeroplanit