Monthly Archives: November 2017

Parlamenti i Kosovës, një shtojcë e parlamentit serb

Nga Prof. Dr. Eshref Ymeri   Dy fjalë për Kolonelin Laver Goxhaj   I dashur Kolonel Laveri, Analizën tuaj me titull “Ka një mijë mënyra të tradhtosh popullin”, të cilën ma dërguat sot me postë elektronike, e

Shqipëria është mbretëria qiellore

Nga Aurel Dasareti   Shqiptarët flasin shpejt dhe veprojnë ngadalë. Ajo çka është aq e mirë me Shqipërinë, është formati i vendit tonë. Është e vogël dhe e lehtë për t`u kuptuar, dhe e shkurtër midis atyre

DEKORATE E MERITUAR PËR ISMAIL KASHTANJEVEN, DHËNË NGA PRESIDENTI BUJAR NISHANI

Nga Dr. Riza Sadiku, Prishtinë   Populli shqiptar gjatë historisë, duke qenë i robëruar, i kolonizuar, i shtypur, i ndjekur, i torturuar, vuajti nga  perandori dhe shtete të ndryshme. Vuajtjet e këtij populli thellohen sidomos me copëtimin

ISMAIL QEMALI NË VLORË

Në 105-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë  Nga Enver Memishaj Familja që për shekuj ka qeverisur Vlorën Familja Vlora, me origjinë nga Kanina e Vlorës, për shekuj me radhë, ka luajtur një rol të rëndësishëm në historinë e

EPITAFI

Nga Reshat Kripa                         E kisha bërë zakon që çdo vit në datën e përvjetorit të vdekjes së prindërve të mi, të shkoja në varreza dhe të vendosja një tufë me lule mbi varroshin e tyre.

Në Lozanë të Zvicrës u mbajt konferencë njëditore mbi trashëgiminë historike dhe etnokulturore të Shqipërisë

Nga Arif Ejupi   Universiteti Popullor Shqiptar i Gjenevës,me traditë në organizimin e tryezave,debateve dhe sesioneve të ndryshme shkencore edhe kësaj here ka qenë nismëtar i mbajtjes së një konference njëditore mbi Shqipërinë dhe shqiptarët. Sikurse viteve

Drejtësia në Eulex-drejtësi e satisfaksionit nga fraksioni kriminal në këtë mision

Nga Valon Jashari*        “ Drejtësia e vonuar është drejtësi e humbur!”     Të ballafaqohesh me organet e Eulex-it, jo shumë herë mundesh të kesh një përceptim edhe të gabuar. Ne si shqiptar kemi vuajtur

Punën e nisur çoje gjer në fund

Nga Viron Kona                                           “Sa do të doja që dy prindërve,                                            t`mos ua thyeja zemrën kurrë,                                            por ç`e do se koha s`kthehet,                                            pendimi s`më bënë më punë!”                                                                               Autori                                                                        Teli ishte kushëriri ynë

Disa komentues e analista, paraqiten si engjuj-melaqe(në të vërtetë janë-helaqe)… !

Abas Fejzullahi TSh

Nga Abas Fejzullahi              Nga disa shkrime që po i lexoj, në shtyp, (FL-FB facebbok), apo në shtypin elektronik… nga kush shruhen (pasi që më ka ra me i njohur e disa edhe provuar) lidhur me veprimtarinë

Drejtësia mbi krimin!

Nga Mimoza Dajçi New York nëntor 2017   Si sot, plot dy vite më parë, po në muajin nëntor të vitit 2015 ndodhesha me tim atë në Hagë, me një grup aktivistësh për të drejtat e njeriut e misionerë të paqes në botë. Si kosovar e si