Shkrimtarja e mirënjohur shqiptare nga Vlora,“Mjeshtre e Madhe e Penës”, Vilhelme Vrana Haxhiraj, Anëtare e re e Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në New York

Më 30 tetor 2018 shkrimtarja Vilhelme Vrana Haxhiraj u pranua anëtarja më e re e Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në Nev York, me të drejta të plota si Akademike, me këtë motivacion: “Si autore me shumë kontribute, me krijimtari letrare të bollshme në disa gjini, në studime, publicistikë si brenda e jashtë atdheut dhe një vlerë e pamohueshme që nderon kombin!”
Me orientim të ASHASHA dhe nën kujdesin e familjes Haxhiraj në Vlorë u organizua ceremonia e dhënies së titullit
“Akademike”, ditën e shtunë, datë 15 Dhjetor 2018…në lokal “Gorishti”, ora 10_oo paradite.

Takimin e nderonte Akademik.Prof.Dr. Eshref Ymeri,shkrimtarë nga Durrësi, Berati, Fieri, natyrisht dhe shkimtarë të Vlorës, si dhe shumë qytetarë e dashamirës të letërsisë. Gjithashtu merrnin pjesë Lidhja e shkrimtarëve “P. Marko”me kryetarin z. Albert Habazaj, Sh AK. “Ali Asllani”, Sh.A.K.“Dukati” etj…Nuk mungonte ekipi botues i veprave të autores, Shtypshkronjës “Europrint me presidentin Vladimir Gaba dhe dy zonjusha korektore. Europrint i bëri autores si dhuratë fletëpalosjen.
Moderator i takimit
Z. Fitim Haxhiraj.

Z. Albert Habazaj Kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve “P.Marko” çeli diskutimet.

Poeti durrsak, Agim Bajrami freskoi mjedisin me fjalët e tij të ngrohta dhe citoi poezinë filozofike,“Hija ime” nga vëllimi poetik i autores me titull “Sa do të doja

Lejla Gorishti, redaktore dhe njohëse e krijmtarisë së autores në urimet e rastit, shprehu anën shpirtërore artistike të krijimtarisë së autores.

-Rainhardi 6 vjeçar përshëndeti Nëna Vilin, Gjyshin, Mamin dhe Babin me një poezi, kurse auditorin me Himnin e Flamurit. Zëri i ëmbël,i sinqertë dhe i pafajshëm bëri përshtyje dhe ngriti në këmbë auditorin që e shoqëroi me këngë.

-Akademik Prof.Dr. Eshrefi në fjalën e urimit shpalosi vlerat e shkrimtares Vrana Haxhiraj .

-Kadri Tarelli , studiuesi dhe kritiku durrsak,përshëndeti autoren.

-Mjeshtri i Madh i Sportit, Mexhid Haxhiu përshëndeti e lexoi një mesazh urimi të Akademik Prof.dr.Flori Bruqi( drejtor i marrëdhënieve me publikun për ASHASHA për Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi dhe New York.)

Z.SehitBeluli lexoi një dedikim poetik për shkrimtaren .

Pësrshëndeti kryetari i Sh.A.K. “Labëria” ,z.Ahmet Dema!

-Akademik Prof.Dr. Eshref Ymeri i dorëzoi Çertifiktën e Akademikes shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj.

Gjakovarja Vjollca Tytyni, pas fjalës përshëndetëse, lexoi Mirënjohjen e autores drejtuar Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në New York!

AKADEMISË SHQIPTARE AMERIKANE TË SHKENCAVE DHE

ARTEVE ME SELI NË NEW YORK (ASHASHA) !

MIRËNJOHJE:

Të nderuar Anëtarë të Senatit të ASHASHA!

I nderuar z. President i ASHASHA, Akademik.Prof.Dr. SKËNDER KODRA!

Nga ky tubim vlerash, i zhvilluar në Vlorë, sot më 15-12-2018, Ju shpreh falënderimet e mirënjohjen time dhe të familjes Haxhiraj, për vendimin e datës 30 tetor 2018, sipas të cilit Ju aprovuat pranimin tim si anëtare e AKADEMISË SHQIPTARE AMERIKANE TË SHKENCAVE DHE TË ARTEVE me të drejta të plota.

Ky anëtarsim ishte një lajm i papritur për mua, ndaj dhe erdhi shumë i këndshëm pasi më vlerësuat me titullin e lartë e të nderuar “Akademike”.

Anëtarësimi im në Akademinë Shkencore dhe të Arteve,është nder për Kombin, për Vlorën, për Kaninën (vendlindjen time), se vjen nga vendi më demokratik në botë, ShBA. Titulli”Akademike”ka nderuar së tepërmi mua e familjen time, duke më bërë më të përgjegjshme për të dhënë më të mirat e qenies sime në dobi të letërsisë, publicistikës dhe studimit, duke vënë në pah të vërtetat e realitetit të çdo kohe, gjë që ndikon në rritjen ee ndërgjegjes sonë kombëtare. Kjo arrihet me vullnet, punë dhe në bashkëpunim të frytshëm me Akademikët e Institucionit tuaj të kualifikuar.

Me konsiderata të veçanta!

Vilhelme Vrana Haxhiraj

Vlorë, 15-12-2018

Comments

comments

-----