ISHIM EDHE NE NË KANADA

Nga Luan Çipi

 

Ishim edhe ne të dy në Kanada

Mes borës, ftohmës, shqotës,

Ndaj them: si vendi ynë s’ ka

Është më i  miri i botës!

 

Atje: karta krediti, shtëpi me shumë kate,

Hekurudha, aeroporte e rrugë të pafund,

Fusha të pa anë, ujëvarë gjigande,

Pasuri nëntoke, gjithçka të mund.

 

Për nga sipërfaqja, vendi ndenë kampion,

Lindja e Perëndimi, lidhen të pa ndara,

Shigjeta e busullës për aty shënon,

Është Poli i Veriut, është dhe Niagara.

 

Popull i begatshëm, që adhuron punën,

S’i ka parë luftërat, nuk ka zbrazur armë,

Drejtojnë urtë e butë, pa e njohur dhunën,

Njerëz të hareshëm, burra, gra me sharmë.

Dhe kanë shumë të mira, jetesë me kulturë,

Pasuri e prona dhe pak ditë të ngrohta,

Po unë në ketë vend, s’do jetoja kurrë,

Se kujtoj acarin dhe ditët e ftohta:

 

Më dridhej trupi, kur dilja pak jashtë,

Borë edhe akull, gjithkund n’ horizont,

Fërshëllen murrlani të vërvit si kashtë,

Futet thellë në shpirt, sa s’e duron dot.

 

Ne, vendi i bekuar, diell treqind ditë,

Dimri s’ndihet fare, gjithë viti-pranverë.

Në Atdhe të vdes, me butësi e dritë,

Krahët e shqiponjës, verore për erë!

 

Tiranë, më 25.11.2018

 

 

Comments

comments

-----