4 E 11 NANDOR 1990 DON SIMONI RRXOI MURIN ATEIST !SIMONI RRXOI MURIN ATEIST !

Nga Fritz Radovani

 

RRMAJI, SHKODER – RA MURI ATEIST I 1967…

9 NANDOR 1989 KISHTE RA MURI I BERLINIT…

Me 4 Maji 1958 Futbollisti i “Vllaznisë” së Shkodres, Simon JUBANI asht Shugurue Meshtar nga Imz. Ernesto Çoba. Asht kenë emnue në Mirditë… Atje u arrestue në 1963, dhe ka ba 26 vjetë burg kryesisht, i pranguem dhe i paperulun në burgun e Burrelit.

13 Prill 1989 u lirue nga burgu me një grup klerikësh të “harruem” nder burgje e kampe.

Edhe pse Muri i Berlinit kishte ra, Shqipnia “socialiste” vazhdonte rrugen e pafund e pa kokë, drejtë shkretinave të Tibetit, nën drejtimin e njëfarë anadollaku Ramiz Alia.

Ashtusi pat veprue me kosovarët e 1945 në rrugen Kukës – Tivar, ashtu vazhdonte me vra Rininë Shqiptare nder piramida edhe në vitin 1989 – 90 në kufijtë Shqiptar.

Me 4 Nandor 1990, ora 11.30 në Vorrezat e Rrmajit të Shkodres, Don Simon Jubani kje kerkue dhe u shoqnue nga shoferi Mark Morana, ku tha Meshen e Parë mbas vitit 1967, kur Shqipnia kje shpallë “Shteti i Parë Atist në Botë”, me Kushtetuten e vitit 1974.

Atëditë Don Simoni shpalli edhe thanjen e Meshës me daten 11 Nandor 1990, ora 11.00.

Menjëherë Rinia Shkodrane padallim Feje, riparoi Kapelen e Vorrezave të djegun…

Edhe Komiteti i PPSh së Shkodres, i drejtuem nga sekretari Xhemal Dymylja, që merrte udhzimet direkt nga Ramiz Alia, filloi përgatitjet me armatime në apartamente dhe në vagonat e trenit, që perveç sampistëve të armatosun, kishte edhe armatimet rezervë…

Me daten 10 Nandor, ora 12.00 e mesnatës, “shoku” Xhemal asht njoftue nga Ramiz Alia, që me “Urdhen të z. Peres de Kuelar, me sigurue qetsinë në Vorrezat e Rrmajit, dhe mos me u ba asnjë nderhymje me armë me 11, mbasi në të kundert nderhyn OKB…”

Shkodra me rrethina u dynd me pa Meshen e Don Simonit ora 11.00… Shqipnia në Festë!

Muri i Ateist i vitit 1967 u shemb njëherë e pergjithmonë! Me 15 Nandor kemi shkue dhe kemi Festue me vllaznit Musliman hapjen e Xhamisë së Plumbit në Ajasem…

Don Simoni mbas vepres Madhshtore të Meshës së Parë, me 4 dhe 11 Nandor 1990, asht

i Pari Klerik Katolik Shqiptar, që asht thirrë në Vatikan me u takue me Papen Gjon Pali II, vizitë e cila, asht pasue nga disa Personalitete botnore në Belgjikë, dy herë nga vetë Administrata Amerikane, Parlamenti Rus, Franca, Gjermania, Italia, Spanja, Stambolli, Kajro, Izraeli dhe shumë institucine jo kristjane botnore.

Universiteti i San Franciskos në Kaliforni i ka akordue Don Simon Jubanit diplomen “Honoris Causa”, si protagonist i “një Epoke të Re në Shqipni”.

Shteti i Miçiganit e ka nderue Don Simonin me një “Special Tribute”.

DON SIMON JUBANI 11 NANDOR 1990

I Perjetshmi Don Simon Jubani ka shkrue: “Ateizmi në Shqipni gjoja e kishte gjetë supernjeriun, Enver Hoxhen, dhe ky donte të fitonte me gjak e terror çka Kisha e kishte fitue me lutje, zotësi, mund e djersë. Dhe si të gjithë tiranët që skllavnuen Popullin e Perëndisë, edhe ky mori mallkimin e Popullit të Zotit, u shtyp si miza dhe perfundoi në koshin e plehut të historisë, e megjith këte, salvuesit nuk kanë mësue nga historia!..

Komunizmi na bani edhe ma të famshëm, se na shtoi numurin e Martirëve.”

Komunizmit në të vertetë i mbaroi benzina, ai pa gjak Klerikësh ngordhë kudokjoftë! Qeveritarët tanë me “aleatë” janë tue u mundue me e “Ringjallë” tue e shty nga mbrapa,

po, fatkeqsisht, nuk e dijnë se Shqipnia i perket Europës, dhe jo, sllavit, grekut e turkut!

***

Sot nuk e dij sa njihet apo sa kujtohet Don Simon JUBANI nga Populli Shqiptar…

Dij vetem këte: Se, martirizimi dhe Gjenocidi komunist kunder Klerit Katolik Shqiptar, derisa Don Simoni ka mbyllë sytë, dhe se, Klerikët Shqiptarë që kanë dhanë jeten per “Atdhe e Fe”, kanë mbajtë gjallë Fenë, e ateizmi nuk ka mujtë kurrë me triumfue në TROJET SHQIPTARE TË GJERGJ KASTRIOTIT – SKENDERBEUT…

Melbourne, Nandor 2018.

Comments

comments

-----