Në takimet e G20-tës në Buenos Aires

Nga Klara Matja

Tetor 2018, Argjentinë.

 

Viti 2018 shpalosi axhendën e takimeve të G20 në Buenos Aires, Argjentinë, ku në program të saj ishin përfshirë samiti i gruas, rinisë, OJQ dhe medias, të cilat më pas nxorrën konkluzionet për platformën presidenciale të G20.

Në samitin e G20 marrin pjesë krerët e 20-të vendeve më të zhvilluara, në politikë, industri, infrastrukturë, ekonomi dhe anën sociale të popullsisë.

Diskutimet nga delegatet në samit u përqëndruan tek zhvillimet ekonomike të vendeve me kapacitete të ulta ekonomike, roli i gruas ne politikë e vendimarrje, të drejtat e saj, mbështetja për gruan në zonat rurale, lufta kundër trafikimit njerëzor, edukimi dhe shkollimi i brezit të ri, ngrohja globale, ruajtja e dialogut për “grindjet tregtare”, etj.

Zonja Mimoza Dajçi e organizatës “Shpresë & Paqe” me dy perfaqesueset japoneze

Në një nga samitet (W20) ku e ftuar ishte edhe Organizata e Gruas “Shpresë & Paqe” në SHBA, delegatet në fjalën e tyre, i dhanë tonin e duhur paqes e demokracisë në botë, evoluimit të shoqërisë nëpërmjet gruas, nënave dhe vajzave nën moton se çdo femër në botë ka të njëjtin oportunitet, duke ju referuar edhe shprehjes së presidentit francez Francois Mitterrand se shekulli XXI, do të jetë shekuilli i femrës. Takimet e G20 u përshëndetën nga Prof. Yoriko Meguro, Ph.D, Japoni, Mbretëresha Maxima e Hollandës, Presidenti i Argjentinës Mauricio Macri, etj. Korresp/ H&P.

Comments

comments

-----