KY DUHET TE ISHTE LAJMI I DITES PER MEDIAT E SHITURA NE SHQIPERI

NGA ARBEN  LAGRETA *

 

Sahit Muja  është  heroi  i ditës jo vetëm për Shqipërinë  por  edhe  për  mbarë  shqiptarinë  sepse më  investimin e tij dhe përkushtimin e stafit të  tij që  prej 8 vjetëve bëri  të  mundur zbulimin e një  prej rezervave më  të  mëdha të  kromit në  botë  në  Zogaj të  Tropojës.

 

Mbrëmë pashë  fare rastësisht në fb staturin e një  personi ende të  panjhur për mua që  më  bëri shumë  pë rshtypje. Quhet Sahit Muja. Me këtë  rast  po citoj fjalë  për fjalë  atë  që  ky zotë ri i nderuar kishte shkruar jo më  larg se para 3 ditësh, pra më  dt. 16 mars:

“Live ne Tropoje. Endrra e pa imagjinushme ralitet. Pas 8 vitesh investimesh e sakrificave te medha ne minjeren tone arritem te kapim nje nder rezervat me te medha te kromit ne bote ne Zogaj te Tropojes. Nje trup gjigant qe do ti siguroje kombit Shqiptare miljarda dollare. Ishte privilegj i madhe sote te kem shkencetaret me te mire ne bote e biznesmen te klasit botrore qe konfirmuan kte masive kromi qe eshte nder me cilsoret ne planet. Te gjithe ata qe nuk heqen dore nga une e qendruan pas meje ju falenderoj per punen fisnikerine e besimin. Perulem me shume rrespekt per te gjithe stafin e vllezrit e mi se bashku si luane erdhen nga Amerika per te bere te mundur kte arritje kolosale.Perulem me shume rrespekt per pronarin e çdo gjeje ne kete univers. Zotin e madheruar qe na jep mundesine te perdorim pasurin e tije te rrisim mirqenjen e njerzimit. Zoti e bekofte dhe bashkofte kombin Shqiptar.”

Lajme të rëndë sishme si ky i mësipërmi  do  të duhej  që  të  hapnin  edicionet  kryesore të  lajmeve  në  të  gjithë  televizionet kombëtare  të  vendit dhe po ashtu faqet e para të  gazetave qysh  po ate dite, te enjten pra më  datë 16 mars. Por askush nuk e bëri këtë as në  ditët në  vijim. ..

Sahid Muja  është  heroi  i ditës jo vetëm për Shqipërinë  por  edhe  për  mbarë  shqiptarinë  sepse më  investimin e tij dhe përkushtimin e stafit të  tij që  prej 8 vjetëve bëri  të  mundur zbulimin e një  prej rezervave më  të  mëdha të  kromit në  botë  në  Zogaj të  Tropojës.

Por në Albanistan nuk ndodh kë shtu sepse zgjebarakët e ardhur në  media, në  një  masë  të  konsiderueshme  fillimisht si muhaxhirë  në  qytetin “Studenti” vijojnë  që  të  helmojnë  me sukses edhe sot e kësaj dite shijet qytetare nëpërmjet  thashethemeve  të   aktorëve më  të  ndyrë  të  politikës. Nga ana tjetër  ata  arrijnë  që   të  habisin me sukses  rininë dembele dhe gjithnjë  e në  rritje të  kafeneve me perimetrin e ballkonit  apo të  shalëve të  koketave të  konvertuara  në këngëtare të  suksesshme nga “kritikët”, alias eunukë ..

Bastardhimi i shijeve të publikut në pë rmejt ndihmë s së  mediave të  shitura ë shtë  arritur me sukses të  plotë  në  Shqipë ri sidomos duke nisur nga 15 vjetë t e fundit, periudhë  në  të  cilen politika e pisë t alla-shqiptare investoi fort me që llim  eleminimin  e  profesionalizmit në  media dhe lë nien jashtë  saj të  gazdetarë ve të  guxinshë m që  do t’I prishnin punë . Eshtë  kjo arsyeja që  krahas procesit të  vetingut në  politikë  dhe në  organet e drejtë sisë  ë shtë  I nevojshë m edhe një  veting në  media. Me këtë  rast publiku do të  më sonte se sa shuë m sharlatanë  dhe të  shitur i kanë  dhë në  moral ose kanë  bë rë  rolin e gjithologut në  studio kryesore televizive apo në  faqet e para të  gazetave.

Shkoder, me 18 mars 2018

*Autori është Koordinator I Marrdhënieve me Jashtë dhe i Rajonit të Veriut në Unionin e Gazetarëve Shqiptarë (UGSH).

Shkoder, me 18 mars 2018

Comments

comments

-----